Grada Udiarne a údenie - mäso, mäsové výrobky, ryby
Popis
Údenie je tradičný a obľúbený postup spracovania mäsa. V našej knihe nájdete informácie nielen o druhoch, možnostiach a využití domácich udiarní, ale aj o správnych postupoch údenia. Zistíte tiež, ako správne mäso na údenie nasoliť, okoreniť, naložiť do láku a pripraviť. Ponúkame vám recepty na prípravu rôznych druhov červeného mäsa, hydiny, domácich údenín, rýb i diviny. Spôsoby údenia: studeným, teplým a horúcim dymom, prostriedky na údenie, ako dym pôsobí Druhy udiarní – od malých po veľké: malé záhradné udiarne, malé udiarne na údenie na záhrade, pri kempovaní a rybárčení, udiarne vlastnej konštrukcie, skriňové udiarne, komorové , chyby pri údení Údenie mäsa a mäsových výrobkov: dôležité pravidlá pre nasoľovanie, udíme rôzne druhy mäsa – bravčové, jahňacie, hydinu alebo zverinu, mäsové výrobky, aký dym na aké údeniny, recepty. Údenie rýb: kuchanie, čistenie a nasoľovanie rýb, spôsoby údenia, druhy rýb odporúčané na údenie, správne skladovanie a zmrazovanie, recepty.