50 najzdravších superpotravín
50 najzdravších superpotravín
Popis
Keď sa dobre najeme, cítime sa sýti. Lenže sme zjedli naozaj to, čo naše telo potrebovalo zo všetkého najviac? Ak nie, tak vlastne umierame od hladu nad plným tanierom, pretože nám chýbajú látky potrebné na uchovanie zdravia. Autorka uvádza preukázané účinky takzvaných superpotravín pri liečení infarktu, rakoviny, diabetu, alergií, zápalov, kožných chorôb, stresu, črevných ťažkostí, artrózy, dychových nedostačivostí atď. Poznatky o liečebnom účinku niektorých potravín sú síce známe odpradávna, lenže autorka ich skúmala v moderných súvislostiach. Predstavuje päťdesiat superpotravín s mimoriadnym množstvom vitamínov, minerálov, enzýmov, aminokyselín a antioxidantov. Poskytuje návody na ich konzumáciu a objasňuje ich liečebnú funkciu. Vymenované potraviny sú k dispozícii aj na slovenskom trhu. A čitateľ čoskoro pochopí, že k zdraviu i chorobám sa vskutku prejedáme. Cesta k zdraviu vedie cez kuchyňu, nie cez lekáreň… tvrdil autorkin predchodca, bavorský terapeut Sebastian Kneipp.