Chuť
Chuť
Popis
V knihe vás čakajú úplne nové, výnimočne chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageovej na večere vo všedné dni, ohromujúce, ale ľahko pripraviteľné jedlá pre hostí aj bombastické jedlá na uvoľnené varenie – kuchárka predstavuje revolučný prístup k vareniu zeleniny so zameraním na chuť. Po zeleninových kuchárkach s názvom Hojnosť a Ešte viac hojnosti je tretím dielom vzdávajúcim hold zelenine. Autor o knihe povedal: „Zameriava sa na pochopenie, čím sa zelenina odlišuje od iných potravín, av súvislosti s tým aj na možnosti, ako jej chuť a vôňu zvýrazniť a ozvláštniť. Ukazuje, ako vytvárať chuťové ,bomby', navrhnuté špeciálne pre zeleninu, a to pomocou procesu, párovania a výberu potravín.“ Tešte sa na zeler pečený v celku na tri spôsoby, mrkvovú kašu s karí korením a hnedým maslom, chladenú avokádovú polievku s olejom a chrumkavým cesnakom, bezmäsité ragú pečené na plechu, steaky zo šampiňónov portobello s fazuľovou kašou alebo sorbet s vodným melónom a jahodami.