Diviak - recepty z diviačieho mäsa - Frida Ernsth
Diviak - recepty z diviačieho mäsa - Frida Ernsth
Popis
Autori tejto kuchárky sa spoločne s fotografom zúčastnili lovu na diviaka v lesoch južného Švédska a boli pritom, keď padol výstrel, aj pri následnom vyvrhovaní a búraní. Bachyňa vážiaca 76 kg bola zkolená jedného skorého januárového rána a jej mäso vystačilo na všetkých 52 receptov v tejto knihe, vrátane niekoľkých pamlskov pre psov, ktorí boli dôležitou súčasťou poľovníckej výpravy.
Kančie mäso je chudé s jemnou príchuťou zveriny, skvele sa hodí na úpravu pri nízkych teplotách, na grilovanie aj na výrobu klobás a prípravu pokrmov z mletého mäsa. Medzi recepty nájdete jednoduché jedlá i slávnostnejšie pokrmy, tradičné recepty od babičiek i novšie poňatie úpravy mäsa; všetky recepty sú označené stupňom obtiažnosti od 1 do 3.