Helenčino pečenie - Zámocké pečivo
Helenčino pečenie - Zámocké pečivo
Popis
Žiadne zámocké pohostenie v dobách minulých, kedy počas týždennej slávnosti dokázali hostia spolu so služobníctvom zjesť aj 40 jeleňov, dva tucty škovránkov a stovky kusov hydiny, vypiť k tomu sto sudov vína a ešte viac piva, sa nikdy nezaobišlo bez vysokej spotreby múky. hrozienok a mandlí, medu, maku, jabĺk, smotany či masla a ďalších surovín. Cukrári z nich tvorili neuveriteľné sladké dobroty. Niektoré z úprav, starých aj dvesto rokov, sa zachovali dodnes av českých a moravských rodinách doslova zdomácneli. Kniha obsahuje 63 takýchto receptov. A je pravda, že všetky rezy, krémové tortičky aj pasiónky preveľmi chutili na zámockých stoloch rovnako ako v súčasných domácnostiach.