Honzo, vstávaj! alebo Varíme po česky od rána do večera (Edice Apetit)
Honzo, vstávaj! alebo Varíme po česky od rána do večera (Edice Apetit)
Popis
Všade dobre, doma najlepšie… Po kuchárke venovanej talianskej, francúzskej, ázijskej a gréckej kuchyni je tu ďalší prírastok do edície Apetit na cestách – kuchárka plná tradičných českých receptov. Nájdete v nej tie najlepšie recepty na pokrmy, ktoré všetci milujeme a ktoré vonia detstvom: na husté polievky, vývar s pečeňovými knedličkami, luxusnú sviečkovú, kura na paprike, burtguláš, ovocné knedle ako od babičky, koláče s posýpkou… Všetky sú vyladené k v redakčnej kuchyni Apetítu a doplnené tipy a triky od známych šéfkuchárov. Kniha o 160 stranách je rozdelená do 7 kapitol. Nájdete v nej recepty na polievky, omáčky & knedle, mäsité pokrmy (pečenú kačicu, knedlo bravčové, sekanú, fašírky…), známe šlágre, ako je české rizoto, zemiakové placky, knedle s údeným mäsom, šošovica nakyslo, – neprekonateľné chlebíčky, pečeňovú paštétu a domáce žemle, nátierky… Nechýbajú ani hlavné sladké jedlá, ktoré nemajú v žiadnej inej kuchyni obdoby, a múčniky (bublanina, mramorová bábovka, jablková štrúdľa, makový závin…). Každá kapitola je uvedená servisnou dvojstránkou, kde sa dozviete, ako správne nakupovať a použiť typicky české suroviny, niečo z málo z histórie, zo života napr. V. Vrabca, MD Rettigovej, A. Kejřovej a ďalších gastro velikánov atď. Vychutnajte si s nami to najlepšie z našej kuchyne!