KUCHÁRKA PRE DIALYZOVANÉ PACIENTOV
KUCHÁRKA PRE DIALYZOVANÉ PACIENTOV
Popis
Čím ďalej vyšší počet pacientov v dialyzačnom programe viedol autorku tejto knihy k hippokratovskej úvahe o význame a prínose vyváženého jedálnička v terapii obličkovej nedostatočnosti. Kvalita surovín, dodržiavanie jednoduchých zásad pre kombináciu jednotlivých nutrientov, ale aj primeraná telesná aktivita a odpočinok sú faktory, ktoré sa významne podieľajú na zlepšení kvality života dialyzovaných osôb. Kniha vychádza v ústrety všetkým, ktorých sa daná problematika týka: Širokej škále receptov, ktoré spĺňajú nároky na akosť surovín a chuť pokrmu, predchádza stručný vhľad do problematiky. Jednotlivé predpisy sú zostavené s ohľadom na potreby pacientov v dialyzačných programoch a zohľadňujú najnovšie trendy ako v oblasti terapie obličkovej nedostatočnosti, tak v oblasti kulinárskej.