FitStream Údené mandle (200g)
Popis
PREHĽAD POUŽITIA
Mnohí sa vyhýbajú nadmernej konzumácii orechov, nakoľko obsahujú tuky. Avšak mandle v porovnaní s ostatnými orechmi, obsahujú menej tukov a viac bielkovín. Už malá porcia údených mandlí dodá Vášmu telu nutričné látky, ktoré potrebujete na skvelý štart do dňa. Mandle sú bohaté na vápnik, ktorý je potrebný pre zdravie, prevenciu a kvalitu kostí a zubov, tiež sú bohaté na horčík, meď, zinok, železo a draslík a na vitamíny, najmä zo skupiny B. Hrsť mandlí spolu s dvomi marhuľami obsahujú až polovičné množstvo dennej dávky vápnika!
SKVELÉ ZLOŽENIE
Balenie údených mandlí obsahuje na 200g až 98% jadier mandlí. Vďaka vysokému percentuálnemu obsahu, patria údené mandle medzi prémiové produkty a sú dokonalým doplnkom k Vašej každodennej výžive.
DO KUCHYNE AJ NA CESTY
Ak radi skúšate nové recepty, rozhodne sa nebojte experimentovať v kuchyni aj s údenými mandľami. Tým, že sú bez pridaných ochucovadiel, skvele sa hodia do šalátu, zdravého wrapu alebo z nich môžete spraviť nátierku. Tak isto sú údené mandle vhodné na cesty, kedy ich využijete ako zdravú desiatu, ktorá zaženie pocit hladu a dodá dostatok energie.
POSILNENIE KVALITY KOSTÍ, SVALOV, ZUBOV I NECHTOV
Vďaka horčíku, sú mandle odporúčané nielen lekármi, ale i výživovými poradcami v rámci prevencie a posilnenia kostí, svalov, zubov, nechtov i pokožky. Pravidelná konzumácia mandlí výrazne pôsobí proti demineralizácii kostí. Taktiež majú skvelé účinky pri prevencii a liečbe osteoporózy a napomáhajú i pri liečbe poúrazových stavov svalov a kostí.
UDRŽIAVAJÚ ZDRAVÉ SRDCE
Mandle sú odporúčané i pri ochoreniach nervového ústrojenstva a kardiovaskulárnych ochoreniach. Vďaka vysokému obsahu horčíka priaznivo pôsobia na činnosť srdca. Zlepšujú hladinu krvných lipidov a pravidelnou konzumáciou mandlí je dokonca možné napomôcť k miernemu zníženiu “zlého” cholesterolu. Práve “zlý” cholesterol spôsobuje mnohé srdcové ochorenia, ktorým sa dá konzumáciou mandlí predchádzať.
UDRŽUJÚ STABILNÚ HLADINU CUKRU V KRVI
Mandle sú skvelým doplnkom stravy v prípade, že máte problémy s kolísajúcou hladinou cukru v krvi. Taktiež konzumácia mandlí priaznivo pôsobí v rámci nábehu na cukrovku. Vďaka vysokému obsahu horčíka, sú mandle ideálne najmä pre zlepšenie diabetu II. stupňa.
ZDRAVÁ PLEŤ
Nie nadarmo je pre suchú pleť odporúčané na vonkajšie použitie mandľové mlieko či mandľový olej. Ak však chcete zlepšiť a hydratovať svoju pleť i z vnútra, pridajte do jedálnička údené mandle a zlepšenie pleti je zaručené.
ZMIERŇUJE PROBLÉMY S TRÁVENÍM
Máte problémy s trávením? Trpíte bolesťami brucha? Skúste doplniť do stravy mandle. Tie podporujú trávenie, pôsobia priaznivo na črevnú mikroflóru, obsahujú dostatok vlákniny, podporujú správnu činnosť žalúdka a odbúravajú plynatosť i bolesti brucha.
ZLOŽENIE:
jadrá mandlí 98%, dymová aróma 2%, repkový olej
PRIEMERNÉ VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g (% NA 100 g*):
- Energia 2 628 kJ/628 kcal (31)
- tuky 52,9 g (75)
- z toho nasýtené 4,3 g (21,5)
- sacharidy 18 g (7)
- z toho cukry 4,1 g (4,5)
- vláknina 0 g (-)
- bielkoviny 19,9 g (40)
- soľ 1,6 g (27)
*Referenčný príjem priemer. dospelého (8,400 kJ/2,000 kcal)
Krajina pôvodu: Španielsko
SKLADOVANIE: skladujte v suchu pri teplote 18–22°C a relatívnej vlhkosti najviac 65%.
MINIMÁLNA TRVANLIVOSŤ: uvedená na obale
VYROBENÉ PRE:
FitStream, s.r.o.
Valentiniánova 8
851 10 Bratislava