LABETA a.s. Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
Popis
Nie všetci majú to šťastie, aby si mohli dopriať sladké, kedykoľvek naň dostanú chuť. Či už kvôli hmotnosti, alebo kvôli problémom s hladinou cukru v krvi. Zatiaľ čo na váhový prírastok treba dohliadnuť, diabetici majú dnes našťastie k dispozícii rôzne alternatívy. Jednou z nich je kryštalická fruktóza čiže ovocný cukor. Nezabudnite však, že sladivosť je až o 30% vyššia ako u klasického repného cukru, tak to s fruktózou príliš neprežeňte. Výborne sa hodí ako pre bežné sladenie, tak pre pečenie.
Zloženie:kryštalická fruktóza 100%
Výživové hodnoty:Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota 1700 kJ/400 kcal
Tuky < 0,5 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 100 g
– z toho cukry 100 g
Bielkoviny < 0,5 g
Soľ < 0,01 g.Ako používať:
ODPORÚČANIA Nahradíte Ak pri sladenie potravín repný cukor alebo glukózu fruktózou, dochádza k menšiemu nárastu hladiny glukózy v krvi. Fruktóza je monosacharid obsiahnutý v zrelom ovocí. Kryštalická fruktóza sa môže použiť ako ostatné sladidlá. Vzhľadom k vyššej sladivosti je dávkovanie o 30% nižšie ako u repného cukru – sacharózy. Pri použití do múčnikov a pečiva dochádza pri pečení k rýchlejšej karamelizáciu fruktózy (stmavnutie), preto je nutné znížiť teplotu a predĺžiť dobu pečenia.
Balenie:500 g