Bylinky do kuchyne a ich jedovatí dvojníci - Eva Maria Dreyer
Bylinky do kuchyne a ich jedovatí dvojníci - Eva Maria Dreyer
Popis
Príroda nám v každom ročnom období ponúka záplavu rastlín. Zjari, v skorom lete aj v ďalších mesiacoch poskytuje mnoho zelene i kvetov, ktoré sa uplatňujú ako zdroj vitamínov, príjemných chutí a liečivých účinkov. Je ich okolo nás oveľa viac, než si obvykle uvedomujeme. Chváli sa svojimi farbami, ponúkajú svoje listy aj plody. Tie, ktoré nie sú jedlé, nám starosti nerobia, avšak – mnohé po požití majú jedovaté účinky. Ktoré sú ktoré? Odpoveď je niekedy ťažká, keď rastliny jedlé, nepožívateľné a dokonca jedovaté sú si často podobné – ako dvojníci. Ak chceme bylinky zbierať a uplatniť v kuchyni, musíme ich poznať. Táto kniha ponúka možnosť, ako spoľahlivo spoznať 90 všeobecne rozšírených požívateľných planých rastlín a ako ich odlíšiť od podobných jedovatých alebo nepožívateľných druhov. Kniha Vás týmto úskalím vedie zrozumiteľne as prehľadom.