Cena
Dostupnosť
Najpredávanejšie
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Saláma „nduja di Spilinga“ je typická kalábrijská saláma, ktorá sa nekrája na plátky, ale je roztierateľná. Je známa svojou krémovou konzistenciou a predovšetkým pikantnou chuťou vďaka veľkému množstvu chilli papričiek.
môžete mať 26.11 - 27.11
Chilli papričky Carolina Reaper alebo Carolina Reaper Smokin'Ed môžu vďaka svojej vysokej pálivosti dosiahnuť až 2 200 00° SHU (Scoville Heat Units). V roku 2013 bolo oficiálne vyhlásené za najštipľavejšie chilli na svete a zapísalo sa do Guinnessovej knihy rekordov.
môžete mať 26.11 - 27.11
Pikantná zeleninová zmes ideálna na ochutenie cestovín, ako náplň do sendvičov a obložených chlebíčkov, na sendviče, bruschetty a pizzu. Ideálna na predjedlá alebo na ochutenie prvých a druhých chodov mäsa, rýb a zeleniny.
môžete mať 26.11 - 27.11
Kalábrijská chilli omáčka je ideálna na dochutenie a okorenenie akéhokoľvek pokrmu. Je ideálna na dochutenie cestovín, ako náplň do sendvičov a obložených chlebíčkov, na sendviče, bruschetty a na pizzu. Je ideálna na predjedlá alebo na dochutenie prvých a druhých chodov mäsa, rýb a zeleniny.
môžete mať 26.11 - 27.11
Paštéta z baklažánu je hustý, chutný krém, ktorý sa ľahko rozotiera, má tmavú a sýtu farbu. Táto lahodná paštéta sa vyrába zmiešaním varených baklažánov, ktoré jej dodávajú jemnú chuť a hladkú štruktúru.
môžete mať 26.11 - 27.11
Baklažány v oleji sú jednou zo špecialít, ktoré talianske babičky pripravovali v lete ako predjedlo alebo prílohu, alebo si ich v chladnejšom období vychutnávali s krajcami chleba. Ideálne ako predjedlo alebo príloha, vynikajúce ako príloha na sendviče, obložené chlebíčky a obložené misy.
môžete mať 26.11 - 27.11
Bergamot je aromatické ovocie podobné citrónu, ktoré má vďaka svojmu éterickému oleju široké využitie. Je to citrusový kríženec citrónu, cédru a limetky. Pestuje sa na juhu Talianska v regióne Kalábria.
môžete mať 25.11 - 26.11
Výrazná a zároveň jemná chuť červenej cibule Tropea IGP je dotiahnutá do dokonalosti v sladkokyslej úprave. Typický, jednoduchý, ale mimoriadne chutný recept, ktorý je vhodný na chlieb, crostini, bruschettu alebo aj k mäsu či syru.
môžete mať 26.11 - 27.11
Ide o mletý cesnak, chilli a petržlenovú vňať v oleji. Pikantná cesnaková omáčka s chilli. Ideálna ako náplň do sendvičov, s crostini, na bruschetty, výborná s klasickými špagetami aglio, olio e peperoncino.
môžete mať 26.11 - 27.11
Zelené olivy bez kôstok, ktoré môžete podávať na stôl ako aperitívnu prílohu alebo ako občerstvenie. Ideálne na ochutenie sendvičov, šalátov, cestovín, pizze alebo jednoducho na domáci chlieb.
môžete mať 26.11 - 27.11
Cime di Rapa (alebo Friarielli) je typická talianska poľnohospodárska zelenina. Táto rastlina, ktorá sa konzumuje najmä v južnom Taliansku, je mimoriadne bohatá na prospešné látky: vitamíny, železo, vápnik a fosfor.
môžete mať 26.11 - 27.11
Pikantnú hubovú zmes možno definovať ako explóziu chutí, pretože sa pripravuje z vybraných miestnych húb nakrájaných na kúsky, ochutených olejom, korením a chilli. Jedinečná a neodolateľná zmes húb vhodná na kanapky, crostini, bruschetty.
môžete mať 26.11 - 27.11
Skutočná explózia chutí! Pikantná zeleninová zmes ideálna na dochutenie cestovín, ako náplň do sendvičov a obložených chlebíčkov, na bruschetty a na pizzu. Ideálna na predjedlá alebo na dochutenie prvých a druhých chodov mäsa, rýb a zeleniny.
môžete mať 26.11 - 27.11
Z chilli papričiek sa stáva džem a vytvára zmes s neodolateľným kontrastom medzi sladkým a pikantným. Podávajte s čerstvým syrom – skutočný pôžitok pre chuťové bunky! Chilli džem je typický kalábrijský prípravok.
môžete mať 26.11 - 27.11
Taliansky chilli krém je ideálny pre milovníkov silných, intenzívnych a pikantných chutí. Je ideálny na predjedlá alebo na ochutenie prvých a druhých chodov mäsa, rýb a zeleniny.
môžete mať 26.11 - 27.11
V nátierke zo sušených paradajok sa spájajú dve typické ingrediencie talianskej kuchyne: paradajky a extra panenský olivový olej.
môžete mať 26.11 - 27.11
Milovníkom výrazných chutí odporúčame pikantné strúčiky cesnaku konzervované v olivovom oleji s pikantnosťou kalábrijských chilli papričiek. Výborne sa hodí ako predjedlo a odporúčame si ho vychutnať na opečenom chlebe.
Momentálne nedostupné
Diavolicchio je najštipľavejšia odroda čili papričiek typická pre Taliansko. Jej priemerná pálivosť je približne 80 000 až 100 000 SHU. Je ideálna na dochutenie akéhokoľvek pokrmu.
Momentálne nedostupné
Len vybraná talianska paradajková dužina a chilli papričky pre milovníkov intenzívnych a pikantných chutí. Arrabbiata je omáčka na cestoviny s pikantnou chuťou, typická pre Lazio, najmä pre mesto Rím.
Momentálne nedostupné
Červená paprička habanero je známa ako najštipľavejšia paprička na svete. Pestuje sa najmä v Mexiku a už niekoľko rokov sa pestuje aj v Kalábrii (južné Taliansko).
Momentálne nedostupné
Nagamorich chilli je odroda Bhut Jolokia pôvodom z Indie, ktorá sa pestuje najmä v Bangladéši a už niekoľko rokov sa pestuje aj v Kalábrii (južné Taliansko). Naga Morich má veľmi vysoký stupeň pálivosti od 900 000 do 1 100 000 Scoville (SHU).
Momentálne nedostupné
Chilli paprička Trinidad Moruga Scorpion sa považuje za jednu z najštipľavejších papričiek na svete. Pochádza z oblasti Moruga na juhu Trinidadu a v súčasnosti sa pestuje aj v Kalábrii (južné Taliansko).
Momentálne nedostupné
Sepia Serpent je veľmi pálivé chilli získané krížením T. Douglah a Trinidad Scorpion Butch Taylor. Výsledkom je extrémne pálivá tmavá okrúhla paprika, ktorú niektorí považujú za ešte pálivejšiu ako Carolina Reaper.
Momentálne nedostupné