10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 37478022

Valentini Kaffee Káva Valentini - Indio 950g, 100% Arabica, zrnková

Valentini Kaffee Káva Valentini - Indio 950g, 100% Arabica, zrnková

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
100% Arabica – Bourbon, Pacas und Sarchimor z El Balsamo – Quezaltepec – San Salvador. Tieto kávové zrná dozrievajú na vulkanickom podloží v nadmorskej výške 1150 m, v prirodzenom tieni iných plodín, čo im dodáva špecifické vlastnosti. Spôsob spracovania: Semi Washed/Honey. Táto káva sa vyznačuj Celý popis
34,89 €
36,73 €/g
34,89 €
36,73 €/g
Získajte dopravu ZADARMO so
Posledné 3 kusy

30.12.2024 na výdajnom mieste
27.12.2024 - 30.12.2024 na vašej adrese

Popis

100% Arabica – Bourbon, Pacas und Sarchimor z El Balsamo – Quezaltepec – San Salvador.

Tieto kávové zrná dozrievajú na vulkanickom podloží v nadmorskej výške 1150 m, v prirodzenom tieni iných plodín, čo im dodáva špecifické vlastnosti.

Spôsob spracovania: Semi Washed/Honey.

Táto káva sa vyznačuje plným telom, tmavou čokoládovou príchuťou a nízkou kyslosťou.

Zrnková káva.

Vlastnosti

TELO : //////

HOROR : //////

KYSELOST : //////

PRAGEN : //////

AROMA : //////

Odporúčaný spôsob prípravy:

Kávu na espresso zomeľte na jemné až najjemnejšie mletie. V prípade ručného brúsenia utiahnite skrutku na brúske do najjemnejšej polohy, t. j. najtesnejšie. Podľa spôsobu prípravy kávy – v kávovare, v kanvici, vo filtrovanej káve atď.

Káva je vhodná na prípravu espressa a vďaka svojej intenzívnej chuti a sile aj na prípravu kávy v kombinácii s mliekom, ako je cappuccino alebo latte.

Napríklad pri príprave espressa odporúčame šálky ohrievať, ideálne horúcou vodou po dobu 2–3 minút. Dosiahnete nezabudnuteľný zážitok, ktorý si užijete nielen vy, ale aj vaši priatelia, známi a rodina .....

Odporúčame tiež používať šálky so silnejšími stenami, ideálne s objemom do 50 ml, aby pri príprave 25–35 ml espressa zostalo miesto na „špliechanie“ mlieka pre tých, ktorí majú radi trochu mlieka v káve.

Príprava a pitie kávy je v dnešnom zrýchlenom svete tak trochu rituálom, spoločenskou udalosťou a malou prestávkou.

Článok o káve :)

Každý to vie. Prídete do domu priateľov/rodiny/rodičov a ešte predtým, ako si obujete papuče, počujete povinnú otázku, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou takmer každej návštevy: „Rozpustené alebo turka?“

Ak vám pri tejto otázke vstávajú vlasy dupkom aj na miestach, kde ich nemáte, a vážne uvažujete o taktickom ústupe k autu, ktorým ste prišli, potom kričte sláva a tri dni sa radujte – práve ste dorazili na bezpečné kotvisko, kde si podávajú ruky chuť a vôňa, plnosť a jemnosť, kvalita a kvantita. V našom obchode ponúkame široký sortiment tej najlepšej kávy pre skutočných znalcov a fajnšmekrov. Ocitnete sa vo svete, kde zvuk mletej kávy je hymnou a kde lógr je neslušné slovo.

Vitajte!Káva! Je to neoddeliteľná súčasť života snáď každého moderného človeka. Káva je synonymom energie, radosti a chuti. Káva je ceneným pokladom prírody. Káva je vítaným svetobežníkom. Káva je ranný dúšok a prvý krok do nového dňa. Káva je pre umelcov inšpiráciou. A káva je tiež zámienkou, na ktorú chlapci lákajú svoje milované dievčatá na dve noci. Káva je jednoducho život!

Káva ako taká je plodom kávovníka, ktorý uprednostňuje stabilné vysoké teploty, a preto rastie výlučne v tropických podmienkach. Dvojica obratníka Raka a obratníka Kozorožca s prísnosťou Igora Hniezda rozdeľuje svet na oblasti, kde sa toto „čierne zlato“ môže pestovať, a na tie, kam sa musí dovážať. Najväčšími producentmi kávy na svete sú, čo nie je prekvapujúce, Brazília, Vietnam, Kolumbia, Indonézia, Etiópia a India. Ekonomiky Hondurasu a Ugandy sú tiež závislé od pestovania kávy.

Jedna vec je však kávu vypestovať a druhá spracovať. Predtým, ako sa fazuľa objaví v požadovanej podobe na tanieriku, musí prejsť celkovo sedemnástimi procesmi a zvládnutie každého z nich je kľúčom k vytvoreniu jedinečnej chuti. Každé zrno zároveň ovplyvňuje množstvo vonkajších faktorov, ako sú teplota, vlhkosť, čas zberu, spôsob prepravy, praženie, príprava a konečná úprava. Na prípravu kvalitnej kávy však neexistuje jediná „povinnosť“. Spôsob spracovania a prípravy závisí nielen od požadovaného výsledku, ale aj od druhu kávy.

Kávové plody sa v zásade delia na dva druhy – arabiku a robustu. Aký je medzi nimi rozdiel? Dajú sa rozpoznať na prvý pohľad. Kým zrná Robusta majú takmer guľovitý tvar, zrná Arabica sú podlhovastejšie. Arabica má tiež jemnejšiu a delikátnejšiu chuť, čo súvisí s nižším obsahom kofeínu. Rastie vo vyšších nadmorských výškach a počas dozrievania si vyžaduje vytrvalejšiu starostlivosť. Môže vás však odmeniť skutočne dobrou chuťou a niet divu, že z kávy arabica sa vyrábajú tie najlepšie kávy na svete! Jedným z takýchto príkladov je káva vyrobená z odrody pestovanej výlučne v stredoamerickej oblasti El Salvador. Na svahoch sopečných hôr v nadmorskej výške približne 1200 m dozrievajú najkvalitnejšie zrná, ktoré sa vyznačujú plnou chuťou, jemnou kyslosťou a výraznou vôňou.Na druhej strane kávového spektra je Robusta. Robusta je, ako napovedá jej názov, odolnejšia a môže sa pestovať bez pomoci jednotky intenzívnej starostlivosti. Tomu zodpovedá aj nižšia nadmorská výška, v ktorej sa táto odroda pestuje. Jeho charakter sa odráža v jeho hlboko zemitej chuti. V porovnaní s arabikou môže mať robusta až dvojnásobný obsah kofeínu. Ak teda dokážete vyhrať cyklistické preteky na bežiacom páse alebo si po vypití kávy musíte zmerať tep seizmometrom, potom viete, že ste práve ochutnali kvalitnú zrnkovú kávu.

Káva Valentini je správnou voľbou pre tých, ktorí chcú vyskúšať a zažiť niečo výnimočné. Vo Viedni ho pečie muž, ktorý má niekoľkoročné skúsenosti. Kávu Valentini pomenoval môj priateľ, ktorého si nesmierne vážim, a to sa odráža aj v chuti tejto vybranej kávy.

Prajem vám nezabudnuteľné chvíle pri šálke kávy.