10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny

Kakao a horúca čokoláda

Kakao milujú deti aj dospelí. Holandské kakao, čierne kakao alebo RAW kakao majú svoje miesto vo väčšine domácností. Ako ale vznikajú a aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi? Pozrite sa a vyberte vhodné kakao na pečenie aj na zahriatie.

Zobraziť viac

Holandské kakao

  • Holandské kakao si drží vysokú kvalitu a pri výrobe sa alkalizuje - znižuje sa kyslosť a kakao sa ľahšie rozpúšťa. Vyznačuje sa tmavou farbou, plnou chuťou a je vhodné na pečenie.

Čierne kakao

  • Čierne kakao má sýto čiernu farbu, ktorá vzniká tradičnou úpravou kakaových bôbov, a značí, že kakao nie je dofarbovanie umelým farbivom. S čiernym kakaom docielite pri pečení múčnikov alebo sušienok sýtejšieho sfarbenia ako pri použití klasického kakaa.

Prírodné kakao

  • V prírodnom kakae neprebieha alkalizácia. Zachováva si tak všetky zdraviu prospešné látky, chuť aj vôňu. Má svetlo hnedú farbu a je vhodné na prípravu nápoja aj na pečenie.

RAW kakao

  • RAW potraviny nie sú tepelne spracovávané pri teplote vyššej ako 42 °C. Kakao teda nepodlieha praženiu. Je zdraviu prospešné, môže povzbudzovať telo podobne ako káva.

Fair Trade kakao

  • Kakao označované ako Fair Trade je vyrábané v súlade so spravodlivými obchodnými podmienkami pre pestovateľov a výrobcov kakaa.

Kakaový nápoj

  • Kakaový nápoj je vhodný na prípravu studeného aj horúceho kakaa v kombinácii s mliekom. Môže obsahovať cukor a ďalšie konzervačné látky, nejedná sa teda o čisté kakao. Ľahko sa rozpúšťa.
TIP!

Uvarte si kvalitné kakao do štýlového hrnčeka alebo šálky a vychutnajte si chvíle pohody.

Horúca čokoláda - horká, mliečna alebo biela?

Horúca čokoláda je sladký nápoj s kakaovou príchuťou. Pripravuje sa v kombinácii s vodou, mliekom alebo smotanou.

  • Biela horúca čokoláda - s jemnou príchuťou bielej čokolády (základné suroviny pre bielu čokoládu sú obvykle kakaové maslo, cukor a mlieko, prípadne vanilkový struk)
  • Mayská horúca čokoláda - obvykle obsahuje korenie, ako je škorica, chilli a ďalšie
  • Mliečna čokoláda - obsahuje mlieko v práškovej forme, čokoláda s mliekom je jemnejšia, vhodná pre deti
  • Instantná horúca čokoláda - porciovaná, obsah sáčku jednoducho zalejete horúcim mliekom alebo vodou
  • Horúca čokoláda s nízkym obsahom tuku - vhodná aj pri redukčnom jedálničku
TIP!

Neholdujete kakau ani horúcej čokoláde? Pozrite sa na rôzne druhy čajov či kávy.

Upresniť parametre
Divine 100% kakao Ghana 125g Darčeková sada, Čokoláda 19 g, hrnček s motívom kvetín a vtáčika, 200 ml, metlička
Divine 100% kakao Ghana 125g

Kakao je vyrobené z najkvalitnejších kakaových bôbov a pochádza z ghanského družstva Kuapa koko. Je pestované v tieni tropického dažďového lesa, fermentované a sušené na slnku. Divine 100% kakao Ghana 125g má certifikáciu Fairtrade.

môžete mať ZAJTRA

Partner: MALL
DIVINE Horúca čokoláda so slaným karamelom 28% kakaa 300 g DIVINE Horúca čokoláda so slaným karamelom 28% kakaa 300 g
DIVINE Horúca čokoláda so slaným karamelom 28% kakaa 300 g

Kvalitná horúca čokoláda s vysokým obsahom kakaa disponuje chuťou so slaným karamelom. Je obohatená prírodným Fairtrade cukrom a je bez sóje a palmového oleja. DIVINE Horúca čokoláda so slaným karamelom 28 % kakaa 300 g je ideálnym nápojom pri čakaní na Ježiška.

Momentálne nedostupné

Partner: MALL
Fruits du Paradis Kakaové boby celé RAW BIO 1 kg DIVINE Horúca čokoláda so slaným karamelom 28% kakaa 300 g
Fruits du Paradis Kakaové boby celé RAW BIO 1 kg

Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.

Momentálne nedostupné

Fruits du Paradis Kakaové bôby drvené RAW BIO 500 g Fruits du Paradis Kakaové bôby drvené RAW BIO 500 g
Fruits du Paradis Kakaové bôby drvené RAW BIO 500 g

Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.

Momentálne nedostupné

Fruits du Paradis Kakaové maslo dropsy Bio 1 kg Fruits du Paradis Kakaové bôby drvené RAW BIO 500 g
Fruits du Paradis Kakaové maslo dropsy Bio 1 kg

Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?

Momentálne nedostupné

Fruits du Paradis Kakaové maslo dropsy BIO 200 g Fruits du Paradis Kakaové bôby drvené RAW BIO 500 g
Fruits du Paradis Kakaové maslo dropsy BIO 200 g

Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?

Momentálne nedostupné

Fruits du Paradis Kakaové maslo dropsy BIO 500 g Fruits du Paradis Kakaový prášok nepražený BIO 250 g
Fruits du Paradis Kakaové maslo dropsy BIO 500 g

Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?

Momentálne nedostupné

Fruits du Paradis Kakaový prášok nepražený BIO 1 kg Fruits du Paradis Kakaový prášok nepražený BIO 250 g
Fruits du Paradis Kakaový prášok nepražený BIO 1 kg

Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Co se týče Ameriky, víte, že právě v Mexiku už Mayové pili nápoj z kakaových bobů a rádi na něj sypali mleté chilli?

Momentálne nedostupné

Kakao a horúca čokoláda

Kakao a horúca čokoláda vykúzlia úsmev na perách nielen v sychravých dňoch. Pre deti ponúkame kakaové nápoje, ktoré sú nenáročné na prípravu. Na pečenie sa hodí holandské alebo čierne kakao, s ktorým získajú múčniky intenzívnu, tmavo hnedú farbu.