ProBio Pohánková krupica BIO 500 g
Popis
Pohánka je plodina, ktorá je na českom stole už od stredoveku. Je nutrične bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bielkovín, rutínu (flavonoid), vitamínov skupiny B a minerálov. Vďaka tomu má pozitívny vplyv na našu imunitu a je tiež vhodný pre nervový a cievny systém.
Pohánka je zaručene bezlepková (obsah lepku 20 mg/kg). Spracúvame ho v našom bezlepkovom mlyne, kde sa prísne kontroluje bezlepkovosť.
Použitie pohánkových krúp: Pohánkové krúpy sú vynikajúce na prípravu rizota (krupice), ako príloha k mäsovým a zeleninovým jedlám, môžete ich pridať do šalátov, mäsových guľôčok, zapiecť v rôznych slaných a sladkých variantoch, pripraviť z nich raňajkovú kašu (viac varenú) atď.
Vedeli ste to? Sme špecialisti na spracovanie pohánky. Robíme to už od našich začiatkov v roku 1992. Pohánku lúpeme mechanicky, preto je svetlá (iný spôsob je tepelný – vtedy je pohánka tmavá). Pohánka si tak zachováva viac cenných látok ako pri tepelnom spracovaní. Pohánku spracovávame v jedinečnom bezlepkovom mlyne s veľkou starostlivosťou, čím zaručujeme jej bezlepkovosť a výnimočnú kvalitu.
Zloženie:
Balenie: 500 g
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 345 kcal |
Tuky | 2,10 g |
z toho nasýtené | 0,26 g |
Sacharidy | 68,00 g |
z toho cukry | 0,90 g |
Vláknina | 4,40 g |
Bielkoviny | 11,00 g |
Soľ | 0,00 g |