ProBio Pšeničný bulgur BIO 500 g
Popis
Poznáte pšeničný bulgur? Bulgur sa vyrába z pšenice špeciálnou tradičnou technológiou. Pšenica sa najprv aktivuje vodou a teplom a nechá sa čiastočne naklíčiť (tým sa v zrne vytvoria enzýmy a zrno sa stane biologicky aktívnym), potom sa suší parou a nakoniec sa nahrubo rozdrví. Vďaka tejto úprave je zrno ľahko stráviteľné. Bulgur má vysoký obsah vlákniny, ktorá je prospešná pre naše trávenie, a je nutrične bohatý.
Bulgur v kuchyni: Oceníte najmä jeho rýchlu prípravu a všestrannosť. Je hotový približne za 20 minút. Bulgur krátko povaríte (5 minút) a 15 minút ho necháte dovariť pod pokrievkou. Môžete ho použiť ako prílohu k mäsovým a zeleninovým jedlám, na prípravu rôznych zmesí, do šalátov, mäsových guľôčok a placiek, na pečenie, ako zaváraninu do polievok, pilafov atď.
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 75 %.
Zloženie: 100% organický pšeničný bulgur
Balenie: 500 g
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 360 kcal |
Tuky | 1,00 g |
z toho nasýtené | 0,20 g |
Sacharidy | 78,10 g |
z toho cukry | 0,40 g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | 11,00 g |
Soľ | 0,04 g |