10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny

Fruits du Paradis Kakaový prášok BIO 1 kg

Fruits du Paradis Kakaový prášok BIO 1 kg

1 hodnotenia
Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Kakaovník (Theobroma cacao) je tropická rastlina, ktorá si na svoj rast vyžaduje špecifické podmienky, napríklad teplé a vlhké podnebie. Nie je prekvapením, že najväčší producenti kakaových bôbov sa nachádzajú v Afrike, najmä v krajinách ako Pobrežie Slonoviny, Ghana, Nigéria a Kamerun.
Momentálne nedostupné.
10,74 €
10,74 €

Popis

Kakaovník (Theobroma cacao) je tropická rastlina, ktorá si na svoj rast vyžaduje špecifické podmienky, napríklad teplé a vlhké podnebie. Nie je prekvapením, že najväčší producenti kakaových bôbov sa nachádzajú v Afrike, najmä v krajinách ako Pobrežie Slonoviny, Ghana, Nigéria a Kamerun. Len Pobrežie Slonoviny sa podieľa 30 % na celosvetovej produkcii kakaa, čo má na krajinu významný hospodársky vplyv, hoci väčšina miestnych poľnohospodárov žije v chudobe.

Medzi ďalších významných producentov kakaa patria Brazília, Ekvádor, Mexiko, Peru a Dominikánska republika. Väčšina kakaovníkov (90 %) sa pestuje na malých rodinných farmách, zatiaľ čo len 5 % kakaa pochádza z veľkých plantáží.

Kakaovníky sú vždyzelené stromy, ktoré vo voľnej prírode dosahujú výšku 5 až 8 metrov, hoci na plantážach sú zvyčajne nižšie. Ich plody, bobule, ktoré môžu byť žlté, oranžové alebo červené, obsahujú približne 40 semien obklopených bielou dužinou.

Zber kakaových bôbov je fyzicky náročný. Plody sa musia zo stromov opatrne odstrániť, aby kakaovník mohol opäť kvitnúť. Po zbere sa bôby nechajú niekoľko dní kvasiť a potom sa sušia, zvyčajne na priamom slnku. Suché kakaové bôby potom prechádzajú niekoľkými fázami spracovania, vrátane praženia, drvenia a mletia, aby sa získala kakaová hmota. Tá sa potom lisuje na kakaové maslo a zvyšná suchá hmota sa melie na jemný kakaový prášok.

Kakaový prášok holandského typu sa alkalizuje, čím sa zvýrazňuje jeho chuť a farba a stáva sa jemnejším a menej kyslým. Kakao obsahuje antioxidanty a minerálne látky, ako sú horčík, draslík a železo, a jeho konzumácia môže priniesť radosť a dobrú náladu.

Organický kakaový prášok

Zloženie:

  • Obsah kakaového masla: 10 – 12 %

Vhodnosť:

  • Vhodné pre vegetariánov a vegánov.

Upozornenie:

  • Osoby trpiace alergiou na kakao by mali byť opatrné, konzumácia tohto výrobku môže spôsobiť zdravotnú reakciu.
  • Tento výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladovanie:

  • Skladujte pri teplote 12–20 °C.

Zloženie: 100 % kakaový prášok BIO
Balenie: 1 kg
CZ-BIO-002 Bio Bio
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku
Energetická hodnota 441 kcal
Tuky 8,60 g
z toho nasýtené 4,80 g
Sacharidy 83,40 g
z toho cukry 1,60 g
Vláknina 5,80 g
Bielkoviny 1,80 g
Soľ 0,01 g
Výživové hodnoty prírodných produktov sa môžu líšiť.