Van Houten Kakao 230 g v plechovke
Popis
Van Houten kakao 230g
História: Kakao, ktoré sa objavovalo vo forme kakaovníkových strukov už v období okolo roku 300 nášho letopočtu na mayských kresbách, označil botanickým názvom „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohov) známy švédsky prírodovedec a lekár Carl Linné v roku 1753.
Tradícia značky Van Houten začína v roku 1828, kedy došlo k zásadnej revolúciu vo výrobe kakaa, ktoré do tejto doby bolo výsadou pre vyššie spoločenské triedy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynašiel hydraulický lis, ktorého pomocou prvýkrát oddelil kakaové maslo od krehkej kakaovej usadeniny, ktorá mohla byť následne rozomletá na kakaový prášok. Vďaka tomuto patentu došlo k zlacneniu výroby a k veľkému rozšíreniu kakaa.
Ideálna príprava kakaového nápoja je jednoduchá.
Najskôr ohrejeme mlieko. Odlejeme malú časť mlieka a z kakaa a cukru vymiešame jemnú kašičku. Kašičku ľahko zamiešame do zvyšného horúceho mlieka. Nápoj sa nechá za stáleho miešania (od spodu, aby nedošlo k pripáleniu mlieka) prejsť varom. Hotové kakao odstavíme z ohňa a ihneď nalievame do šálok. Dobrú chuť!
Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: