10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 40324678

Pureway Dominicana odrodová káva mletá Pureway 200g

Pureway Dominicana odrodová káva mletá Pureway 200g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Oblasť: San José de Ocoa
Chuť: čokoláda, karamel
Aróma: čokoládová
Kyslosť: minimálna, citrusová
Spracovanie: mokrá metóda
Telo: konzistentné, vyvážené<b…
7,90 €
7,90 €
Získajte dopravu ZADARMO so
u zásielok od 12,9 €

29.7.2024 na výdajnom mieste
29.7.2024 - 30.7.2024 na vašej adrese

Popis

Oblasť: San José de Ocoa
Chuť: čokoláda, karamel
Aróma: čokoládová
Kyslosť: minimálna, citrusová
Spracovanie: mokrá metóda
Telo: konzistentné, vyvážené
Praženie: Full City
Klasifikácia: AA
Zloženie: 100% arabica
Čistá hmotnosť: 200 g
Výrobca: Pureway, s.r.o., Sučianska 29, 036 08 Martin, Slovensko

Dominikánska republika, ktorá je známa svojimi úchvatnými plážami a množstvom rumu, je jednou z najnavštevovanejších krajín v Karibiku. Tento karibský klenot, ktorý hraničí s Haiti na východnej strane Hispaniola (ostrov reťazca Veľkých Antíl), je domovom približne 11 miliónov ľudí. Santo Domingo, jeho hlavné a najväčšie mesto, bolo založené Španielmi v roku 1496 a je považované za prvé trvalé osídlenie založené Európanmi v Amerike.

 

Zatiaľ čo jeho ekonomika je primárne založená na službách, ako je cestovný ruch a financie, dôležitú úlohu zohráva aj poľnohospodárstvo, ktoré predstavuje jednu osminu HDP krajiny. Cukrová trstina zostáva hlavnou plodinou, zatiaľ čo káva a kakao sa stali významnejšími. Káva bola prvýkrát privezená do Dominikánskej republiky v 18. storočí, ale trvalo takmer 100 rokov, kým sa začali jej exportné aktivity. Dnes je Dominikánska republika najväčšou krajinou produkujúcou kávu v Karibiku, pričom približne 50 000 kávových fariem vyprodukuje v roku 2019 viac ako 400 000 60 kg vriec. Priemerná vnútorná spotreba je 3 kg na osobu a iba 20 % produkcie ide na export.

 

Aj keď sa dominikánska káva často predáva ako káva Santo Domingo (pomenovaná podľa hlavného mesta), krajina má rôzne výrobné oblasti vrátane Cibao, Azua, Ocoa, Juncalito, Barahona a Baní. Väčšina kávy pestovanej v krajine je Arabica a zvyčajne sa zistí, že je relatívne jemná, s nízkou až strednou kyslosťou, bohatými arómami a zemitými chuťami.