10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 48020591

shumee KÁVOVNA - Kenia Nyeri Espresso 1kg

shumee KÁVOVNA - Kenia Nyeri Espresso 1kg

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
KÁVOVNA – Kenia Nyeri Espresso 1kg
72,86 €
Tovar od: Greatstore
72,86 €
Získajte dopravu ZADARMO so

27.11.2024 na výdajnom mieste
27.11.2024 - 28.11.2024 na vašej adrese

Popis

Krajina pôvodu zŕn: Keňa Spôsob spracovania: Washed Odroda: SL28, SL34, Ruiru 11 CHUŤ Stalo sa už tradíciou, že kenské kávy sú voľbou pre milovníkov kyslosti zŕn z tohto regiónu. Odporúčajú sa pre ich nezvyčajný, africký, svieži charakter. Kenya Nyeri je v tomto smere bohatá – výrazná citrusová chuť v určitom bode ustupuje sladkosti čerešní a červeného ovocia. Tieto poznámky sa prelínajú v úspešnej kenskej fixácii. Bude to fungovať v espresse? Toto zrno je ideálne pre espresso, pretože hoci je to návrh pre tých, ktorí majú radi ostrú kávu, profil Kenya Nyeri vám umožňuje ponoriť sa do jeho chuti na dlhšie a využívať výrobné metódy, ktoré prehlbujú jej prirodzenú ovocnú hustotu. SPRACOVANIE Keď sú kávové bobule červené a zrelé, skoro ráno sa ručne zbierajú do vedier a prepravujú sa do mlyna. Ovocie sa potom starostlivo triedi a zbavuje dužiny. Po fermentácii sa káva premyje čistou vodou a suší sa pod africkým slnkom, kým nedosiahne optimálnu úroveň vlhkosti približne 12%. Tento proces prebieha dvakrát ročne: hlavný zber sa uskutočňuje medzi októbrom a decembrom a skorý zber (v minimálnom množstve) medzi aprílom a júlom. PLANTÁCIA V regióne Nyeri má káva veľký kultúrny význam, ktorý ovplyvňuje kvalitu pestovania a spracovania. Miestne kávové družstvá podporujú udržateľnosť a etické obchodné praktiky, ktoré zvyšujú hodnotu ich produktov na trhu. Farmári v Nyeri často prikladajú veľký význam výberu ovocia a starostlivému spracovaniu, ktoré má výrazný vplyv na výslednú kvalitu kávy. Jedným z producentov tohto zrna je družstvo Kahuro, ktoré často získava certifikáty kvality (Fair Trade alebo Rainforest Alliance), čo umožňuje efektívnu propagáciu ich kávy na trhu špecialít.