Adelfio Conserve Mleté ikry tuniaka, 50 g (Bottarga di tonno)
Popis
Mleté ikry tuniaka (Bottarga di tonno)
Bottarga z tuniaka je tradičná sicílska (ale aj sardínska) pochúťka. Ide o vrecúško obsahujúce solené, lisované a sušené ikry z tuniaka. Bottarga má intenzívnu chuť pripomínajúcu more, a preto je obľúbená medzi milovníkmi morských plodov. Ikry sa vyberajú z vnútra tuniaka vcelku a potom sa nasolia, aby sa odstránila vlhkosť. Potom sa vylisuje a niekoľko dní sa suší na čerstvom vzduchu.
Ideálne sa hodí na dochutenie cestovín „spaghetti alla bottarga“, ktoré voňajú Stredozemným morom. Posype sa na vopred uvarené a potom vyprážané špagety, ktoré sa orestovali na oleji s cesnakom, petržlenovou vňaťou a niekoľkými kvapkami citróna.
Po ulovení sa ryby spracúvajú čerstvé v laboratóriu Adelfio, kde prebieha celý cyklus spracovania až po balenie. Začína sa výberom rýb, čistením, varením a konečnou fázou balenia. A to všetko s plným rešpektom k starej remeselnej tradícii.
Zóna rybolovu FAO: FAO 37.2.2 Spôsob lovu rýb: záťahové siete
Zloženie: ikry tuniaka (Euthynnus alletteratus) 99 %, soľ 1 %.
Skladovanie: Neotvorené výrobky sa môžu skladovať mimo chladničky na chladnom a suchom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 90 dní
VýrobcaAdelfioConserve – Viale Jonio, 1, 96010 Marzamemi (SR) – Taliansko
Hmotnosť50g Zloženie ikry tuniaka (Euthynnus alletteratus) 99 %, soľ 1 %.
Krajina pôvodu Taliansko
Skladovanie neotvorené výrobky možno skladovať mimo chladničky na chladnom a suchom mieste, po otvorení uchovávať v chladničke a spotrebovať do 3 dní
Alergény Ryba a rybie výrobky
Spôsob lovu rýb pomocou kruhových záťahových sietí
Oblasť rybolovu FAO FAO37.2.2
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1026 Kj / 245 Kcal Tuk 10,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 3,1 g Sacharidy 0,6 g z toho cukry 0,0 g Vláknina 2,4 g Bielkoviny 36,4 g Soľ 16,5 g