Banquet Hrniec tlakový Allegro 3,5 l
Popis
Nerezový tlakový hrniec 3,5 L s pákovým uzáverom, je určený pre rýchlu prípravu pokrmov a možno ho používať na všetky typy varných dosiek vč.indukce. (Elektrika. Indukcia, Sklokeramika, Plyn)
Veko tlakového hrnca obsahuje hlavný pracovný ventil a pomocný ventil pre prípad zanesenia pracovného ventilu, čo činí hrniec max.bezpečný! Hrniec je vyrobený z pevného materiálu, má silné dno a možno ho používať na všetky typy varných dosiek.
- Veko obsahuje: 2 ventily, hlavný pracovný ventil a pomocný / bezpečnostný ventil.
- Má silné sendvičové dno
Objem: 3,5 l | Hmotnosť netto: 1,38 kg |
Výška: 13 cm | Materiál: Nerezová oceľ |
Priemer hornej: 20,8 cm | Materiál držadiel: Nerez |
Priemer dolnej: 18,5 cm | Materiál pokrievka: Nerez / plast |
Hrúbka steny: 0,6 mm |
Tlakový hrniec je silnostenný hrniec slúžiace k varenie za vyššieho tlaku (280–300 kPa), než je bežný atmosférický tlak. Vyšším tlakom sa dosiahne vyššie teploty varenia (120 ° C až 130 ° C, teplota varu vody pri normálnom tlaku je asi 100 ° C), a tým aj rýchlejšieho uvarení pokrmu. Tiež chuťové vlastnosti pokrmu môžu zostať v uzavretej nádobe výraznejšie.
Pri varení v Papinove hrnci dochádza k úsporám času a energie. Aj tuhšie plátky hovädzieho mäsa (z falošnej sviečkovej, alebo z pera) sú mäkké cca po 20–60 minútach, zatiaľ čo pri dusení pod pokrievkou je nutné počítať až s hodinami a mäso treba vopred naložiť do oleja alebo loja. Hydinové kostry zo súčasných veľkochovov sa rozvarí za cca 30–60 minút tak, že je možné ich bezo zvyšku zožrať.
Firma VETRO-PLUS as je tradičným dodávateľom širokého sortimentu tovaru v Českej republike a na slovenské. Spolupracuje so všetkými medzinárodnými obchodnými reťazcami, ale aj s mnohými tradičnými maloobchodnými a veľkoobchodnými partnermi.