Banquet Hrniec tlakový Allegro 5 l
Popis
Nerezový tlakový hrniec 5 L s pákovým uzáverom, je určený pre rýchlu prípravu pokrmov a možno ho používať na všetky typy varných dosiek vč.indukce. (Elektrika. Indukcia, Sklokeramika, Plyn)
Veko tlakového hrnca obsahuje hlavný pracovný ventil a pomocný ventil pre prípad zanesenia pracovného ventilu, čo činí hrniec max.bezpečný! Hrniec je vyrobený z pevného materiálu, má silné dno a možno ho používať na všetky typy varných dosiek.
- Veko obsahuje: 2 ventily, hlavný pracovný ventil a pomocný / bezpečnostný ventil.
- Má silné sendvičové dno
- pákový uzáver
Parametre a špecifikácie:
Výška: 15 cm | Materiál pokrievka: |
Horný priemer: 20,8 cm | Hmotnosť netto: 1,54 kg |
Dolný priemer: 18,5 cm | Materiál držadiel: nerez |
Objem: 5 L | Umývačka: nie je vhodný |
Materiál: nerezová oceľ 18/0 | Mikrovlnná rúra: nie je vhodný |
Tlakový hrniec je silnostenný hrniec slúžiace k varenie za vyššieho tlaku (280–300 kPa), než je bežný atmosférický tlak. Vyšším tlakom sa dosiahne vyššie teploty varenia (120 ° C až 130 ° C, teplota varu vody pri normálnom tlaku je asi 100 ° C), a tým aj rýchlejšieho uvarení pokrmu. Tiež chuťové vlastnosti pokrmu môžu zostať v uzavretej nádobe výraznejšie.
Pri varení v Papinove hrnci dochádza k úsporám času a energie. Aj tuhšie plátky hovädzieho mäsa (z falošnej sviečkovej, alebo z pera) sú mäkké cca po 20–60 minútach, zatiaľ čo pri dusení pod pokrievkou je nutné počítať až s hodinami a mäso treba vopred naložiť do oleja alebo loja. Hydinové kostry zo súčasných veľkochovov sa rozvarí za cca 30–60 minút tak, že je možné ich bezo zvyšku zožrať.
Firma VETRO-PLUS as je tradičným dodávateľom širokého sortimentu tovaru v Českej republike a na slovenské. Spolupracuje so všetkými medzinárodnými obchodnými reťazcami, ale aj s mnohými tradičnými maloobchodnými a veľkoobchodnými partnermi.