Salente Mixi GR, nerezový mlynček a šľahač
Popis
Salente Mixi GR, nerezový mlynček a šľahač
Príslušenstvo k Salente Mixi 2L
Mletie kávy
Mletie vlašských orechov so škrupinou
Mletie ľadu
Výroba frappé
Nerezový mlynček a šľahač je vhodným doplnkom prístroja Salente Mixi 2L Mixovacia a varná nádoba hlavného prístroja má teflónové dno a mixovaním tvrdých ingrediencií by zničilo jej teflónový povrch dna. Z tohto dôvodu je vhodný na mixovanie tvrdých ingrediencií Salente Mixi GR.
Príprava frappé
Na prípravu frappé v Salente MIxi Gr budete potrebovať asi 30 zmrazených kociek espressa, 110ml plnotučného mlieka a sladidlo podľa vašej chuti. Deň pred prípravou frappé dajte zamraziť espresso do formy na ľad. .Zmrazené kocky espressa vložte do nádoby mlynčeka a zvoľte program mletia „Grind“. Potom pridajte mlieko, sladidlo a opäť zvoľte daný program mletia „Grind“. Frappé môžeme podávať so zmrzlinou alebo šľahačkou.
Škrupiny z vlašských orechov
Orechové škrupiny do koša nepatria. Naši predkovia sa snažili zužitkovať všetko, teda aj škrupiny. Prečo to robili? Škrupiny vlašských orechov obsahujú vyšší podiel jódu, a sú užitočné tým, ktorí majú problémy so štítnou žľazou. Nedostatok jódu navyše ovplyvňuje aj zdravie maternice či prostaty. Pokiaľ potrebujete do svojho tela doplniť jód, ľudové liečiteľstvo odporúča práve odvar zo škrupín vlašských orechov. Odvar pripravíte tak, že škrupiny rozmixujete na prášok v príslušenstve Salente Mixi GR a tento zalejete vodou. Niekoľko minút túto zmes povaríte a potom necháte vychladnúť.
Mleté škrupiny môžete tiež primiešať do zubnej pasty pre belšie zuby, alebo ich využiť pri príprave domáceho telového peelingu.
Obsah balenia
Salente Mixi GR
Manuál
Technická špecifikácia
Rozmery: 19×20cm
Hmotnosť: 780g