Adelfio Conserve Sardelová šťava, 100 ml (Colatura di Alici)
Popis
Sardelová šťava (Colatura di Alici)
Čerstvé sardely sa starostlivo očistia, striedavo sa vrství s morskou soľou a ukladajú sa do drevených nádob nazývaných terzigni. Táto prvá fáza je zdĺhavá a musí sa čakať niekoľko týždňov. Potom sa z ančovičiek začne uvoľňovať tekutina, ktorá sa zbiera a bez filtrovania prelieva do špeciálnych drevených sudov. Počas roka „rafinácie“ tekutina stúpa na povrch a filtruje sa prirodzeným spôsobom (nádoby sú pokryté čerstvými listami oregana), aby sa získal číry produkt bez stôp pevných zvyškov. Táto šťava sa môže použiť ako náhrada soli, na ochutenie čerstvej alebo varenej zeleniny a mnohých rybích alebo mäsových jedál.
Rybárska zóna FAO: FAO 37.2.2 Metóda lovu rýb: záťahová sieť
Rýchly recept na špagety alebo linguine alla colatura di Alici
Suroviny pre 4 osoby: 4 polievkové lyžice colatura di alici, 8 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 1 plátok citrónovej kôry (alebo chilli papričky).
Nakrájaný cesnak orestujeme na panvici, pridáme šťavu a citrónovú kôru, potom ho vyberieme. Podľa chuti ochutíme chilli a omáčku pridáme k cestovinám, ktoré sme uvarili v nesolenej vode a scedili.
Zloženie: sardely (Engraulis encrasicolus), soľ.
Skladovanie: Neotvorené výrobky môžeme skladovať mimo chladničky na chladnom a suchom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 90 dní.
Výrobca Adelfio Conserve – Viale Jonio, 1, 96010 Marzamemi (SR) – Taliansko
Hmotnosť 100ml
Zloženie sardely (Engraulis encrasicolus), soľ. Krajina pôvoduTaliansko Skladovanie neotvorené výrobky možno skladovať mimo chladničky na chladnom a suchom mieste, po otvorení uchovávať v chladničke a spotrebovať do 90 dní
Alergény Ryba a rybie výrobky
Spôsob lovu rýb pomocou kruhových záťahových sietí
Oblasť rybolovu FAO FAO37.2.2
Výživové údaje na 100 ml Energetická hodnota 310 Kj / 74 Kcal Tuk 1,91 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g Sacharidy 0,0 g z toho cukry 0,0 g Bielkoviny 14,0 g Soľ 14,0 g