Manicardi Balzamikový ocot z Modeny I.G.P. Barrique, 250 ml - bez farbív
Popis
Balzamikový ocot z Modeny I.G.P. Barrique bez farbív
Aróma balzamikového octu Modena IGP (chránené zemepisné označenie) pochádza z jeho zrenia v „sudoch“ vyrobených z rôznych druhov dreva.
Drevo tak časom výrobok zjemňuje.
Výsledkom je hotový výrobok vysokej kvality a intenzívnej esencie, ktorá zvýrazňuje chuť jedla.
Tento balzamikový ocot z Modeny je výsledkom starostlivého zrenia v špeciálnych sudoch vyrobených z moruše, gaštanu a čerešne.
Je vhodný na ochutenie šalátov a omelety všetkých druhov (najmä však s cibuľou).
Odporúčame ho na prípravu ľahkých jedál so všetkými druhmi zeleniny, najlepšie surovej sezónnej.
Vzhľad: Číry, brilantný
Farba: Tmavohnedá farba
Vôňa: štipľavá, s nádychom drevitých esencií
Chuť: sladká až kyslá s prímesou drevitých esencií
Hustota pri 20 °C: 1,080 ÷ 1,100
Celková kyslosť: 6 ÷ 6,50
Čas zrenia v sude: min. 6 mesiacov
Zloženie: vínny ocot, varený hroznový mušt. Obsahuje siričitany
Tento balzamikový ocot neobsahuje farbivá a je prírodným produktom.
Výrobca Acetaia Manicardi – Via Massaroni, 1, 41014 Castelvetro (MO) – Taliansko
Hmotnosť 250 ml
Zloženie vínny ocot, varený hroznový mušt. Obsahuje siričitany
Krajina pôvodu Taliansko
Skladovať na chladnom a suchom mieste
Alergény Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené ako SO2
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 435 Kj / 102 Kcal
Tuk < 0,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 19,2 g
z toho cukry 19,2 g
Bielkoviny 1,05 g
Soľ 0,025 g
Čas zrenia v sude min. 6 mesiacov
Hustota pri 20 °C 1,080 ÷ 1,100
Celková kyslosť 6 ÷ 6,50