Manicardi Balzamikový ocot z Modeny I.G.P. 3 Scudi bez farbív, 250 ml - bez farbív
Popis
Balzamikový ocot z Modeny I.G.P. 3 Scudi bez farbív
Aróma balzamikového octu Modena IGP (chránené zemepisné označenie) pochádza z jeho zrenia v „sudoch“ vyrobených z rôznych druhov dreva.
Drevo tak časom výrobok zjemňuje.
Výsledkom je hotový výrobok vysokej kvality a intenzívnej esencie, ktorá zvýrazňuje chuť jedla.
Tento balzamikový ocot z Modeny je výsledkom starostlivého zrenia v špeciálnych sudoch z gaštanov, dubového dreva, čerešní, moruše a borievky, pričom prevažuje gaštan.
Je vhodný na prípravu mnohých gastronomických návrhov, veľmi univerzálny pre národné a medzinárodné jedlá.
Odporúča sa k čerstvej a varenej zelenine, šalátom, grilovanému alebo pečenému mäsu.
Vzhľad: číry, brilantný
Farba: tmavohnedá
Vôňa: prenikavá, s nádychom drevitých esencií
Chuť: sladká až kyslá s prímesou drevitých esencií
Hustota pri 20 °C: 1,100 ÷ 1,140
Celková kyslosť: 6 ÷ 6,50
Čas zrenia v sude: min. 1 rok
Zloženie: vínny ocot, varený hroznový mušt. Obsahuje siričitany
Tento balzamikový ocot neobsahuje farbivá a je prírodným produktom.
Výrobca Acetaia Manicardi – Via Massaroni, 1, 41014 Castelvetro (MO) – Taliansko
Hmotnosť 250 ml
Zloženie vínny ocot, varený hroznový mušt. Obsahuje siričitany
Krajina pôvodu Taliansko
Skladovať na chladnom a suchom mieste
Alergény Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené ako SO2
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 554 Kj / 130 Kcal
Tuk 0,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 27,0 g
z toho cukry 27,0 g
Bielkoviny 1,0 g
Soľ 0,5 g
Doba zrenia v sude min. 1 rok
Hustota pri 20 °C 1,13
Celková kyslosť 6 ÷ 6,50