Oleificio Russo Extra panenský olivový olej ochutený citrónom, 250 ml
Popis
Extra panenský olivový olej zo sopečných olív ochutený citrónom
Vyrába sa z olív Nocellara Etnea, odrody olív pochádzajúcej z východnej Sicílie na úpätí sopky Etna, s prirodzenou citrónovou príchuťou.
Objavte skutočnú jedinečnosť sicílskeho olivového oleja zo sopečných plodov, ktorý vyrába spoločnosť Oleificio Russo, ktorá je zárukou kvality a tradície. Extra panenský olivový olej Zammara je druh olivového oleja, ktorý sa vyrába na Sicílii v Taliansku. Vyrába sa z olív Nocellara Etnea, odrody olív pochádzajúcej z východnej Sicílie na úpätí sopky Etna. Tento druh olivového oleja má smaragdovo zelenú farbu so svetlými zlatožltými odleskami. Má ľahkú až stredne zelenú ovocnú chuť s vôňou artičokov, paradajok, čerstvo nasekaného vresu a náznakmi mandlí. Chuť je ľahká s jemnými tónmi horkosti a pikantnosti. Pre svoju jemnú vôňu a ľahké tóny horkosti a pikantnosti v kombinácii s nízkou kyslosťou. Tieto charakteristické prvky sa navzájom neprekrývajú, ale skôr zvýrazňujú chuť jedál. Odporúča sa najmä na všetky jedlá typickej stredomorskej kuchyne, bohaté na vône, chute a farby tejto krajiny. Skúsenosti a vášeň spoločnosti Oleificio Russo sú zárukou sicílskeho oleja najvyššej kvality. Vyrába sa zo starostlivo vybraných a ručne spracovaných olív. Dôverujte skúsenostiam a vychutnajte si to najlepšie, čo Sicília ponúka. Sicílsky olej z vulkanickej oblasti značky Oleificio Russo je stávkou na istotu, kvalita a chuť sú stopercentne zaručené.
Považuje sa za jeden z najlepších talianskych olivových olejov a často sa používa na výrobu vysokokvalitného extra panenského olivového oleja.
-
Oblasť výroby: Belpasso-Paternò (CT)
-
Nadmorská výška: 400–500 m
-
Olivové háje: 30–40 rokov
-
Odroda: Nocellara dell'Etna 100%.
-
Spôsob zberu: ručný
-
Obdobie zberu: 10. októbra – 10. novembra
-
Metóda extrakcie: nepretržitý chladiaci cyklus
-
Kyslosť: 0,13 – 0,20
-
Vzhľad: smaragdovo zelený so žltými odleskami
-
Aróma: stredne ovocná s nádychom artičokov, čerstvej trávy
-
Chuť: mierne horká a korenistá, s tónmi zelených paradajok a divokých bylín.
-
Použitie: na varené a surové ryby, do šalátov a na zeleninu
Vlastnosti
Je to prírodná šťava bez akejkoľvek úpravy, veľmi vzácna prísada v stredomorskej kuchyni. Veľmi špeciálna zložka tejto vzácnej zeleniny, veľmi špeciálna zložka stredomorského olivového oleja. má antioxidačné a detoxikačné účinky znižuje riziko srdcových a cievnych ochorení spomaľuje starnutie (už na bunkovej úrovni) obsahuje vitamíny A, D, E, K obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny je ľahko stráviteľný ideálny pri redukcii hmotnosti a diétach nenahraditeľné v studenej kuchyni
Skladujte na tmavom, suchom a chladnom mieste pri teplote do 20 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Zloženie: 99% extra panenský olivový olej, 1 % prírodná citrónová aróma
Výrobca Oleificio Russo – Via Papa Giovanni Paolo II, 9, 95032 Belpasso (CT) – Taliansko
Hmotnosť 250ml
Zloženie 99% extra panenský olivový olej, 1 % prírodná citrónová aróma
Krajina pôvodu Taliansko
Skladovanie Skladujte na tmavom, suchom a chladnom mieste pri teplote do 20 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu
Pôvod olív Taliansko (Sicília)
Bez alergénov
Výživové údaje na 100 ml Energetická hodnota 3389 Kj / 824 Kcal Tuk 91.6 g z toho nasýtené mastné kyseliny 11,7 g Sacharidy 0,0 g z toho cukry 0,0 g Bielkoviny 0,0 g Soľ 0,0 g