Oleificio Russo Extra panenský olivový olej zo sopečných olív Zammara, 100 ml
Popis
Extra panenský olivový olej zo sopečných olív Zammara
Objavte skutočnú jedinečnosť sicílskeho olivového oleja zo sopečných plodov, ktorý vyrába spoločnosť Oleificio Russo, ktorá je zárukou kvality a tradície. Extra panenský olivový olej Zammara je druh olivového oleja, ktorý sa vyrába na Sicílii v Taliansku. Vyrába sa z olív Nocellara Etnea, odrody olív pochádzajúcej z východnej Sicílie na úpätí sopky Etna. Tento druh olivového oleja má smaragdovo zelenú farbu so svetlými zlatožltými odleskami. Má ľahkú až stredne zelenú ovocnú chuť s vôňou artičokov, paradajok, čerstvo nasekaného vresu a náznakmi mandlí. Chuť je ľahká s jemnými tónmi horkosti a pikantnosti. Pre svoju jemnú vôňu a ľahké tóny horkosti a pikantnosti v kombinácii s nízkou kyslosťou. Tieto charakteristické prvky sa navzájom neprekrývajú, ale skôr zvýrazňujú chuť jedál. Odporúča sa najmä na všetky jedlá typickej stredomorskej kuchyne, bohaté na vône, chute a farby tejto krajiny. Skúsenosti a vášeň spoločnosti Oleificio Russo sú zárukou sicílskeho oleja najvyššej kvality. Vyrába sa zo starostlivo vybraných a ručne spracovaných olív. Dôverujte skúsenostiam a vychutnajte si to najlepšie, čo Sicília ponúka. Sicílsky olej z vulkanickej oblasti značky Oleificio Russo je stávkou na istotu, kvalita a chuť sú stopercentne zaručené.
Považuje sa za jeden z najlepších talianskych olivových olejov a často sa používa na výrobu vysokokvalitného extra panenského olivového oleja.
-
Oblasť výroby: Belpasso-Paternò (CT)
-
Nadmorská výška: 400–500 m
-
Olivové háje: 30–40 rokov
-
Odroda: Nocellara dell'Etna 100%.
-
Spôsob zberu: ručný
-
Obdobie zberu: 10. októbra – 10. novembra
-
Metóda extrakcie: nepretržitý chladiaci cyklus
-
Kyslosť: 0,13 – 0,20
-
Vzhľad: smaragdovo zelený so žltými odleskami
-
Aróma: stredne ovocná s nádychom artičokov, čerstvej trávy
-
Chuť: mierne horká a korenistá, s tónmi zelených paradajok a divokých bylín.
-
Použitie: na varené a surové ryby, do šalátov a na zeleninu
Vlastnosti
Je to prírodná šťava bez akejkoľvek úpravy, veľmi vzácna prísada v stredomorskej kuchyni. Veľmi špeciálna zložka tejto vzácnej zeleniny, veľmi špeciálna zložka stredomorského olivového oleja. má antioxidačné a detoxikačné účinky znižuje riziko srdcových a cievnych ochorení spomaľuje starnutie (už na bunkovej úrovni) obsahuje vitamíny A, D, E, K obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny je ľahko stráviteľný ideálny pri redukcii hmotnosti a diétach nenahraditeľné v studenej kuchyni
Skladujte na tmavom, suchom a chladnom mieste pri teplote do 20 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Zloženie: 100% extra panenský olivový olej, výberová trieda olivového oleja získavaného priamo z olív výlučne mechanickými postupmi.
Výrobca Oleificio Russo – Via Papa Giovanni Paolo II, 9, 95032 Belpasso (CT) – Taliansko
Hmotnosť 100ml
Zloženie 100% extra panenský olivový olej, vybraná kvalita olivového oleja získavaného priamo z olív výlučne mechanickými procesmi.
Krajina pôvodu Taliansko
Skladovanie Skladujte na tmavom, suchom a chladnom mieste pri teplote do 20 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu
Pôvod olív Taliansko (Sicília)
Bez alergénov
Výživové údaje na 100 ml Energetická hodnota 3762 Kj / 899 Kcal Tuk 99,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny 14,46 g Sacharidy 0,0 g z toho cukry 0,0 g Bielkoviny 0,0 g Soľ 0,0 g