ProBio Červená pšenica BIO 500 g
Popis
Červená pšenica je jednou z pôvodných obilnín. Jej červené až hnedasté sfarbenie je spôsobené prirodzeným obsahom flavonoidov (katechín a tanín) a antokyánov. Antokyanín je prírodné farbivo, významný antioxidant s pozitívnymi účinkami na ľudské zdravie. Červená pšenica má vysoký obsah vlákniny a bielkovín. Ako používať červenú pšenicu v kuchyni? Po uvarení sa červená pšenica môže použiť do šalátov, polievok, pečených jedál, ako príloha atď. Pre ešte lepšiu stráviteľnosť namočte pšenicu na 12–24 hodín do osolenej vody s 2 lyžicami jablčného octu. Nádobu uzavrite. Tým pšenica „skvasí“ a zlepší sa vstrebávanie všetkých živín. Po namletí je pšenica vhodná na pečenie chleba, výrobu cestovín, pečenie sušienok, palaciniek atď. Na prípravu tradičného kvasnicového chleba sa odporúča kombinácia s bežnou pšeničnou múkou. Pšenica je vhodná aj na klíčenie a jej farebnosť rozžiari každý pokrm.
Zloženie: 100% BIO červená pšenica
Balenie: 500 g
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 337 kcal |
Tuky | 1,20 g |
z toho nasýtené | 0,20 g |
Sacharidy | 64,20 g |
z toho cukry | 1,30 g |
Vláknina | 10,90 g |
Bielkoviny | 10,80 g |
Soľ | g |