KitchenAid Rýchlovarná kanvica KitchenAid 5KEK1722EAC Mandľová
Popis
Vzhľadom na to, že rôzne druhy čaju sa pestujú v rôznych podmienkach a vyžadujú si rôzne procesy spracovania, je potrebné zabezpečiť kvalitnú vodu a optimálnu teplotu vody, aby sa rozvinula ich jedinečná chuť a aróma.
Všeobecne platí, že príliš horúca voda spôsobuje vylúhovanie trieslovín a iných látok a výsledný nápoj má horkú chuť alebo pachuť. Čaj lúhovaný v príliš studenej vode bude mať nevýraznú až vodovú chuť, pretože z čajových lístkov sa uvoľní len málo aromatických a chuťových zložiek.
Takisto príliš dlhé lúhovanie čajových lístkov môže mať za následok horkú a nepríjemnú chuť, zatiaľ čo príliš krátke lúhovanie bude mať za následok slabú a nevýraznú chuť výsledného nápoja.