Richard Bergendi Temperovač čokolády EASY MELT
Popis
Temperovač čokolády EASY MELT je ideálny na rozpúšťanie čokolády, zdobenie koláčikov, výrobu cukroviniek, fondue a ďalšie pochúťky.
Kapacita 900 g robí ideálnu veľkosť na čokoládové večierky a zábavu. Temperovač je dodávaný s vyberateľnou nerezovou nádobou, ktorú potrebujete na namáčanie a lahkú manipuláciu pri čistení. S prepínačom s dvojitou reguláciou teploty a výtokom poskytuje EASY MELT všetko, čo potrebujete na výrobu lahodných cukroviniek – a ľahko sa čistí.
- Kapacita: 900 ml rozpustenej čokolády.
- Rozmery: 22 cm Š x 11 cm V
Profesionálny temperovací stroj pre čokolády, polevy, omáčky… 1l nerezovou vyberateľnou nádobou. Nádoba je na dne a priečne sa zahrieva, aby bola zabezpečená rovnomerná teplota. Riadenie teploty s termostatom.
Ako používať temperovač čokolády:
1.Topenie
- -na výrobu praliniek , poliev je lepšie použiť kvalitnú polevu, čokoládu aspoň s obsahom 32% kakaového masla
- -najlepšie je rozpustiť trochu viac polevy ako je potrebné
- -vyvarujte sa kontaktu s vodou, inak bude viskozita čokolády nevhodná
2. Chladenie
-pre viac lesklý povrch nechajte polevu vychladnúť na 26–28 stupňov pridaním zvyšných kúskov čokolády
-následne nechajte krátko zohriať čokoládu na požadovanú pracovnú teplotu – to je tajomstvo na výrobu profesionálnych čokoládových výrobkov – umenie temperevania čokolády