Tepro Lockport Plynová udiareň
Popis
Tepro Lockport
Jednoduché údenie, ktoré zvládne každý. Udiareň sa dá použiť aj ako klasický gril.Tisícročná tradícia, ktorá stále inšpiruje. Naši predkovia údili, aby zabezpečili dlhšiu trvanlivosť potravín. Zároveň si však užívali intenzívnu vôňu údených potravín. Nie každý má však dnes čas udržiavať oheň v dyme dlhé hodiny. S plynovou udiarňou vstúpilo údenie do modernej doby. A nielen údenie je možné s údiarňou Lockport tepro. Udiareň môžete samozrejme používať aj ako klasický gril. Aromatický dym sa vytvára tak, že sa do aromatického zásobníka nasypú drevené triesky a zavesia sa na dno udiarne. Dym prechádza cez tácku do komína a dodáva mäsu, rybám, zelenine a iným potravinám požadovanú arómu. Tento spôsob údenia si môžete osvojiť v priebehu chvíľky. Teplota pri studenom údení je 15 až 25 stupňov Celzia, pri horúcom údení 30 až 50 stupňov Celzia a pri horúcom údení ideálne okolo 70 až 130 stupňov Celzia. Na udržiavanie teploty v požadovanom rozsahu používajte teplomer na vonkajšej strane dvierok. Pri studenom údení je vlhkosť zvyčajne vysoká, medzi 70 a 80 percentami. Dosiahne sa to tak, že dodaný podnos, ktorý sa používa aj na zachytávanie tuku, sa naplní vodou a zavesí sa pod údené potraviny. Mäso a zelenina získajú pri údení intenzívnu a chutnú údenú chuť. Bukové, dubové, javorové, hikóriové, jablkové alebo čerešňové drevo – rozhodnete sa výberom drevných štiepok. Vďaka šetrnému procesu je aj horúce údené mäso mimoriadne jemné. A grilované jedlo je aj o niečo zdravšie ako tradične grilované jedlo. Pri grilovaní totiž nevznikajú žiadne škodlivé látky, ktoré by mohli vzniknúť pri spaľovaní tukov alebo iných tekutín. Vďaka bočným držadlám môžete túto veľkú udiareň dokonca premiestniť na miesto podľa vlastného výberu, najlepšie pre dvoch. Príslušenstvo udiarne je praktické a užitočné. Vďaka háčikom na zavesenie údených potravín môžete využiť celý priestor pod ohniskom. Súčasťou balenia sú aj vysokokvalitné grilovacie rošty. Tie sa dajú použiť aj na priame alebo nepriame grilovanie.
Hlavné vlastnosti a charakteristiky:
- dvojdielne dvierka (horné/dolné) s dvoma kvalitnými kovovými úchytkami
- prášková farba na zvýšenie odolnosti a komínový prieduch
- nádržka na vodu (vlhkosť) a tuk
- zásobník na drevené štiepky
- praktické háčiky na zavesenie údených potravín
- vysokokvalitné grilovacie rošty z nehrdzavejúcej ocele
- teplomer na dvierkach na presnú kontrolu procesu grilovania
- rukoväte na pohodlnú prepravu
- integrované zapaľovanie v ovládacom koliesku (piezoelektrické zapaľovanie)
- hadica a regulátor sú súčasťou dodávky
Materiály a spracovanie:
- horák z nehrdzavejúcej ocele, max. 3,5 kW
- 3 grilovacie rošty z nehrdzavejúcej ocele, každý s rozmermi cca 32,5 × 31,5 cm
- dvojdielne, práškovo lakované dvierka s dvoma kovovými rukoväťami
- práškovo lakovaný kryt
- práškovo lakovaný predný panel
- 4 nožičky s práškovým nástrekom