Konrád Kendík: Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti - Receptúry pre 4 a 10 porcií
Konrád Kendík: Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti - Receptúry pre 4 a 10 porcií
Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky.
43,88 €
Tovar od:
Knihy Daniela
43,88 €
Získajte dopravu ZADARMO so
28.11.2024
na výdajnom mieste
Výdajné miesta
28.11.2024 -
29.11.2024
na vašej adrese
Možnosti doručenia
Popis
Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke jednotlivých receptúr sa uvádzajú suroviny v hrubom stave, t. j. neopracovaná surovina a v druhej kolonke v očistenom a upravenom stave, pričom sú určené na ďalšie spracovanie či už studeným alebo tepelným spracovaním. Uvádzané sú aj straty tepelnou úpravou a konečný výsledok predstavuje hmotnosť hotového výrobku, komponentu, výrobku. Pre tento spôsob prípravy receptúr sme sa rozhodli aj z toho dôvodu, že často vieme, čo pre návštevu alebo aj vlastnú rodinu pripravíme, ale nevieme, aké
množstvo jednotlivých surovín na to potrebujeme. Niektoré receptúry sú spracované aj pre šesť alebo viac osôb, najmä pri pečení 3,5 kg moriaka alebo 4 kg husi, z diviny 4 až 5 kg poľného zajaca, 2,5 kg srnčieho chrbta, z rýb 3 kg zubáča, kapra v celosti. Pre dobrú orientáciu uvádzame poradie jednotlivých kapitol, ktoré sú zostavené podľa medzinárodných gastronomických pravidiel.
- Dátum vydania: 01. 10. 2014
- Počet strán: 1260
- ISBN: 978–80–89350–49–0
- Väzba: Pevná bez přebalu lesklá