Značka
Cena
Štítok
Stav tovaru
Dostupnosť
Predajca
Celkový objem
Typ
Materiál
Je zaváranie, nakladanie a odšťavovanie vašou obľúbenou činnosťou v kuchyni? Hrnce na nakladanie, zaváracie poháre a hrnce aj odšťavovače vám prácu výrazne uľahčia. Na spracovanie drobného ovocia sa hodí odkôstkovač.
Zaváracie poháre
- Bez zaváracich pohárov sa pri zaváraní nezaobídete. Slúžia na uchovanie zaváranín, nakladanej zeleniny, ovocia, kompótov a pod.
→ K dispozícii sú klasické zaváracie poháre s objemom 500 a 700 ml, aj veľké zaváracie poháre na 5 l. Veľmi obľúbené sú zaváracie poháre s klipom.
Zaváracie viečka
- Zaváracie viečka musia pohári spoľahlivo uzavrieť, aby sa dovnútra nedostal vzduch. Použiť môžete skrutkovacie zaváracie viečka, k dispozícii sú tiež zaváracie viečka s potlačou.
Zaváracie hrnce
Hrnce na zaváranie slúžia na konzerváciu a zavarenie potravín. Sú vyrobené z nerezu alebo smaltu, zvyčajne majú objem cca 25 - 30 l, naraz zavaria až 25 bežných zaváracích pohárov.
- Klasický zavárací hrniec - jednoduchý zavárací hrniec treba ohrievať na bežnom sporáku. Jeho výhodou je nižšia obstarávacia cena, vyžaduje však neustálu kontrolu pri zaváraní.
- Elektrický zavárací hrniec - elektrický zavárací hrniec sa nahrieva automaticky. Možno nastaviť mnoho spôsobov zavárania, proces zavárania je automatický a výrazne jednoduchší.
Aké ďalšie zaváracie pomôcky prácu uľahčia?
- Pomôcky na zaváranie v podobe cukromerov alebo liehomerov zaistia presnejší postup pri zaváraní a tým aj lepší výsledok. Dokúpiť samostatne môžete tiež veká na zaváracie hrnce.
Hrnce na nakladanie zeleniny a mäsa
Hrnce na nakladanie pomôžu s naložením mäsa, zeleniny, utopencov, kapusty, alebo hermelínov a ďalších pochutín. Súčasťou hrnca je veko, objem hrncov sa pohybuje medzi 2 - 30 l.
- Hrniec na nakladanie kapusty - obvykle sa jedná o kameninový hrniec s glazúrovaným povrchom. Hrdlo je pre ľahké plnenie širšie ako jeho trup. Zvyčajne je hrniec vybavený madlami pre pohodlné prenášanie.
- Hrniec na nakladanie zeleniny - hrniec na nakladanie zeleniny je vybavený špeciálnym vekom s kolíkom a gumou, ktoré zaisťujú správne tesnenie, a tým podporuje optimálne kvasenie zeleniny.
- Kameninový hrniec na nakladanie mäsa - kameninové hrnce na nakladanie mäsa majú obvykle objem 15 - 30 l. Súčasťou hrnca je pokrievka a závažie, ktoré mäso zaťaží, a tak ho udrží potopené v náleve.
Odkôstkovače
- Odkôstkovač výrazne uľahčí prácu. Do odkôstkovača jednoducho nasypete hrsť čerešní a jedným stlačením ovocie odkôstkujete. Čerešňa skĺzne do pripravenej kuchynskej misy a kôstka zostane vo vnútri odkôstkovača.
Odšťavovače a odšťavovacie hrnce
Odšťavovače do domácnosti a odšťavovacie hrnce vyťažia z ovocia maximum šťavy s minimálnou potrebou úsilia. Vďaka odšťavovačom si pochutnáte na čerstvom džúse, alebo skvelom domácom sirupe.
- Mechanický odšťavovač - ručný odšťavovač sa podobá ručnému mlynčeku na mäso. Využijete ho aj tam, kde nemáte prístup k elektrine. Do mlynčeka vložíte nakrájané ovocie a otáčaním páčky z neho vylisujete väčšinu šťavy.
- Elektrický odšťavovač - elektrický odšťavovač je oproti ručnému odšťavovaču výrazne rýchlejší a výkonnejší. Do nádoby stačí vložiť ovocie alebo zeleninu a zvyšok práce urobí prístroj za vás.
- Odšťavovací hrniec - parné odšťavovacie hrnce sa skladajú z troch častí - spodnú časť naplníte vodou a vrchnú ovocím. Stúpajúca para uvoľní ovocnú šťavu, ktorá steká do prostrednej nádoby a hadičkou odteká do pripravenej nádoby na mušt.
Premýšľate nad ďalším spôsobom, ako zakonzervovať úrodu zo záhrady? Kúpte si praktickú sušičku potravín, s ktorou môžete sušiť takmer všetky druhy ovocia, zeleniny i mäsa.
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Kameninový sud je tradičná nádoba, ktorá je v slovenskej kuchyni cenená po stáročia.
Momentálne nedostupné
Kameninový sud je tradičná nádoba, ktorá je v slovenskej kuchyni cenená po stáročia.
Momentálne nedostupné
Kameninový sud je tradičná nádoba, ktorá je v slovenskej kuchyni cenená po stáročia.
Momentálne nedostupné
Tradičný kvalitný keramický sud s vekom bez glazovania, objem 7.5L, používaný na nakladanie kapusty, uhoriek, mäsa a pod.
Momentálne nedostupné
Kvalitný keramický sud 1. triedy na nakladanie kapusty, uhoriek a pod. s vekom, objem 10 litrov.
Momentálne nedostupné
Plastový sud 25 litrov s vekom na kvasenie kapusty, uhorku a pod.
Momentálne nedostupné
Plastový sud 30 litrov s vekom na kvasenie kapusty, uhorku a pod.
Momentálne nedostupné
Plastový sud 60 litrov s vekom na kvasenie kapusty, uhorku a pod.
Momentálne nedostupné
Keramické ťažítko do zelákov je rozdelené na dve časti.
Momentálne nedostupné
Plastové ťazítko k sudu 30 litrov (ID 606900).
Momentálne nedostupné
Plastové ťazítko k sudu 50 litrov (ID 606917).
Momentálne nedostupné
Z druhej strany teplomera je stupnica zaváracej teploty ovocia a zeleniny.
Momentálne nedostupné
Zachovanie, naloženie, odšťavovanie
Zaváranie, nakladanie aj odšťavovanie patria k bežným činnostiam vo väčšine domácností. Zaváracie poháre a viečka zeleninu aj ovocie spoľahlivo zakonzervujú. Elektrické zaváracie hrnce urobia väčšinu práce za vás! Odkôstkovače prípravu ovocia výrazne urýchlia. Pokiaľ máte radi čerstvé ovocné šťavy, kúpte si elektrický odšťavovač.