ProBio GASTRO - Špaldová múka chlebová BIO 4 kg
Popis
Chlebové múky sú takzvanou zlatou strednou cestou, niečo medzi severom a juhom, medzi čiernou a bielou, teda medzi čím a čím? Mezi hladkou, teda svetlou a celozrnnou múkou. Chlebová múka si zachovala časť svojho obalu, je ľahko spracovateľná a obsahuje značnú časť dôležitých živín pre náš organizmus. Je najlepšou voľbou na pečenie chleba. Je tmavšia, má výraznejšiu arómu, vyšší obsah bielkovín a dobre sa z nej pečie chlieb v peci aj v domácej pekárni, a to kvasnicový aj kváskový.
Aké obilie používame pri mletí chlebovej múky a vlastne všetkých múk? Časť bio obilia pochádza priamo z našej ekofarmy na južnej Morave. A iné od farmárov, s ktorými dlhodobo spolupracujeme. Dodávame im aj osivá, takže úrodu na múky máme pod kontrolou priamo od zrna. To je veľmi dôležité napríklad pri špalde. V mnohých prípadoch sa kvôli vyšším výnosom pestuje takzvaná polopšenica, ktorá už nemá vlastnosti čistej pšenice špaldovej, jej výhody.
Zloženie: 100 % špaldová chlebová múka BIO
Balenie: 4 kg
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 351 kcal |
Tuky | 1,20 g |
z toho nasýtené | 0,18 g |
Sacharidy | 69,40 g |
z toho cukry | 1,50 g |
Vláknina | 4,90 g |
Bielkoviny | 13,00 g |
Soľ | 0,00 g |