ProBio Pohánková múka hladká bezlepková BIO 500 g
Popis
Pohánka je plodina, ktorá je na českom stole už od stredoveku. Je nutrične bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bielkovín, vysoký obsah rutínu (flavonoid), obsahuje vitamíny skupiny B a minerálne látky. Vďaka tomu pozitívne pôsobí na našu imunitu a má dobrý vplyv na nervový a cievny systém. Lúpe sa mechanicky (nie tepelne), takže si zachováva viac živín, ktoré sa pri tepelnom spracovaní strácajú. Táto pohánka neobsahuje lepok (garantovaný obsah lepku do 20 mg/kg). Je preto skvelou súčasťou bezlepkovej diéty.
Použitie pohánkovej múky v kuchyni: Pohánková múka sa používa na výrobu tradičných francúzskych <span style=„font-family: "Calibri“,„sans-serif“; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA;">palaciniek(sú vynikajúce na sladko aj na slano), je vhodná na prípravu bezlepkových koláčov a zákuskov, na palacinky, na zahustenie, na knedle, nočky atď.
Recepty:
Palacinky s pohánkovou múkou
Celozrnné kapustové závitky
Bezlepkový tvaroh
Fazuľové koláčiky
Pohánkové palacinky
Zloženie: 100% pohánková múka BIO
Balenie: 500 g
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 337 kcal |
Tuky | 2,30 g |
z toho nasýtené | 0,50 g |
Sacharidy | 67,30 g |
z toho cukry | 0,50 g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | 11,70 g |
Soľ | g |