Značka
Cena
Štítok
Dostupnosť
Predajca
Materiál
U nás na MALL.sk predávame viac ako 1 000 000 produktov, medzi nimi aj Brúsky na nože. Nakúpte u nás a získajte neoceniteľné výhody:
- U nás čakať nemusíte – nákup vám privezieme ešte dnes.
- Chcete si tovar vyzdvihnúť sami? Máme viac ako 1 500 výdajných miest na každom rohu.
- Potrebujete si vybraný tovar z kategórie Brúsky na nože najprv vyskúšať?S MALL Pay odložíte platbu za nákup pokojne až na 30 dní.
- Ak nebudete spokojní, môžete nám tovar vrátiť do 14 dní .
- Máte nejaké otázky? Zákaznícka podpora MALL.sk funguje 24 hodín denne.
Ušetrite čas a pozrite si najpredávanejší tovar zo sekcie Brúsky na nože alebo najlepšie hodnotené produkty tejto kategórie. Pre tých, ktorí chcú ušetriť aj peniaze, odporúčame výpredajový tovar za bezkonkurenčné ceny.
Najpredávanejšie
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Okrúhla ocieľka Lansky Sharp Stick Steel 13" vhodná na ostrenie otupených hrán nožov. Ide o klasickú ocieľku s kruhovým prierezom so štandardnou hrubosťou. Rukoväť je z čierneho plastu s drážkovaním pre pohodlné uchopenie, s mohutnou záštitou na ochranu ruky a nerezovým krúžkom na zavesenie.
Momentálne nedostupné
Okrúhla keramická ocieľka Lansky Medium Sharp Stick 8" na brúsenie otupených hrán nožov so stredne hrubou zrnitosťou 800 grit. Vhodná na jemné obťahovanie noža a udržiavanie ostria hrán kuchynských nožov. S pohodlnou drevenou rukoväťou.
Momentálne nedostupné
Oválna diamantová ocieľka Lansky Diamond Butcher Steel 9" na nože s veľmi tvrdých ocelí, vďaka diamantovému povrchu. S čiernou pogumovanou, protišmykovou rukoväťou s obojstrannou záštitou na ochranu ruky, v spodnej časti s nerezovým krúžkom na zavesenie.
Momentálne nedostupné
Brúska Lansky Fillet & Bait bola špeciálne navrhnutá na úpravu filetovacích nožov. Pomocou pár ťahov perfektne naostríte svoje nože kdekoľvek. Ako brúsny materiál slúži karbid wolfrámu. Vďaka plastovej ergonomicky tvarovanej rukoväti sa s ňou skvele pracuje aj v slanej vode a výstup na palec za
Momentálne nedostupné
Obťahovacia brúska Lansky Deluxe Quick Edge slúži na super rýchle ostrenie nožov z karbidu volfrámu. Vyznačuje sa priestranným, prehnutým červeným gumeným protišmykovým držadlom pre maximálne pohodlie a ovládanie, bezpečnostnou opierkou palca a otvorom na šnúrku na ľahké pripevnenie k opasku alebo
Momentálne nedostupné
Obťahovací karbidový brúsik Lansky Quick Edge na zaostrenie kuchynských, pracovných alebo outdoorových športových nožov. Vyrobený z karbidu volfrámu na ostrenie v štýle Pull-Thru. S plastovým ergonomickým telom s protišmykovou gumovou úpravou a chráničom na prsty. Pre ľavákov i pravákov.
Momentálne nedostupné
Špeciálna brúska Lansky Broadhead Sharpaner, určená k ostreniu hrotov šípov aj čepelí menších nožov. Ergonomická rukoväť s protišmykovou úpravou, oranžová farba. Brúsna plocha je vyrobená z kvalitného karbidu wolfrámu a pomocou prednastaveného uhlu 22,5 °C naostríte hranu smerom ku špičke hrotu ove
Momentálne nedostupné
Univerzálny vreckový brúsik Lansky Cold Steel Knife Sharpener bol navrhnutý tak, aby si hravo poradil s hladkým i zúbkovaným ostrím všetkých zatváracích a pevných nožov Cold Steel. Špeciálne drážky na brúsnej ploche slúžia k ostreniu nožov s malými zúbkami, ktoré do drážok presne zapadajú. Pre zais
Momentálne nedostupné
Lansky Multi-Sharpener predstavuje multifunkčnú brúsnu tyčinku vhodnú na úpravu hladkého a zúbkovaného ostria. Vďaka špeciálnej drážke na brúsnej ploche ho využijete aj pri brúsení špicatých nástrojov – rôznych háčikov, rybárskych háčikov a pod.
Momentálne nedostupné
Univerzálny vreckový brúsik Lansky Spyder Knife Sharpener bol navrhnutý tak, aby si hravo poradil s hladkým i zúbkovaným ostrím všetkých zatváracích a pevných nožov Spyderco. Špeciálne drážky na brúsnej ploche slúžia k ostreniu nožov s malými zúbkami, ktoré do drážok presne zapadajú. Pre zaistenie
Momentálne nedostupné
Sada brúsnych kameňov Deluxe Lansky, ktorá obsahuje 5 brúsnych kameňov, sa používa na efektívne brúsenie nožov.
Momentálne nedostupné
Brúsna sada Lansky Master's Edge je jednoduchý a kompaktný brúsny systém pre domáce použitie i na cesty, vhodný aj na pre úpravu kuchynských, alebo loveckých nožov s hladkým, ale aj zúbkovaným ostrím. Počas brúsenia sú k dispozícií 3 prednastavené uhly – 17⁰, 20⁰ a 25⁰. Balenie obsahuje plastový
Momentálne nedostupné
Brúsky na nože
Brúsky na nože sú pre zachovanie ostrosti nožov nepostrádateľné. Aké brúsky sú na trhu, ako často brúsiť nože a prečo pravidelne používať ocieľku?
Elektrická brúska na nože uľahčí prácu
- Elektrické brúsky sú opatrené elektromotorom, ktorý poháňa brúsne kotúče. Brúsenie kuchynských nožov je tak rýchle, jednoduché a výrazne efektívnejšie, než je tomu u ručných brúsiek.
Ručná brúska na nože
- Mechanické brúsky na nože sú vhodné pre začiatočníkov, ktorí s brúsením nožov nemajú žiadne skúsenosti. Mechanické brúsky sú opatrené dvoma brúsnymi kotúčmi (zvyčajne kombinácia keramiky a diamantového brusiva). Štrbinou medzi nimi opakovane preťahujete nôž, čím dochádza k jeho nabrúseniu.
Brúska na nože s prísavkou spoľahlivo drží na mieste
- Brúska môže byť vybavená podtlakovou prísavkou, ktorá ju spoľahlivo zafixuje. Brúsenie je tak pohodlnejšie. Po ukončení brúsenia brúsku uvoľníte jednoducho pomocou páčky.
Brúska na keramické nože
- Ručné brúsky sú určené špeciálne na brúsenie sád keramických nožov. Brúsky používajú na brúsenie tvrdší materiál (zirkónová keramika a diamantové brusivo), než sa vyskytuje u bežných brúsikov na nože. S bežnou brúskou teda keramický nôž kvalitne nenabrúsite.
Ocieľka na nože udržuje ostrie noža vo forme
- Kým brúsku na nože používame v prípade, keď sú nože tupé, ocieľku by sme mali používať pravidelne na udržanie ostrosti čepele, najlepšie pred každým použitím noža. Ocieľka môže byť vyrobená z keramiky, nožiarskej ocele a pod. s plastovou rukoväťou.
Ostrič nožov Fiskars
- Ostriče nožov Fiskars sú obľúbené pre kvalitné prevedenie, nízku obstarávaciu cenu a široké možnosti brúsenia - s brúskou Fiskars môžete brúsiť dokonca aj sekery. Je vhodná pre pravákov aj ľavákov.
Ako často brúsiť nože?
- Ocieľkou by ste mali nôž prebrúsiť minimálne 1× týždenne. U bežne používaných kuchynských nožov by malo brúsenie prebehnúť každé cca 2 mesiace, alebo vždy, keď dôjde ku otupeniu, alebo poškodeniu ostria noža.
K brúseniu sa používajú tiež brúsne kamene na nože najrôznejších hrúbok. Brúsne kamene vyžadujú však viac skúseností než bežné elektrické a ručné brúsky.