Brezzo Taliansky med z kvetov bodliaka, 500 g (Miele di Cardo)
Popis
Taliansky med z kvetov bodliaka (Miele di Cardo)
Divoký bodliak je veľmi zvláštna rastlina stredomorskej makije. Tento bodliak rastie spontánne na vyprahnutých pláňach Sicílie, Kalábrie a Sardínie. Z jeho kvetov, ktoré kvitnú začiatkom leta, sa získava veľmi vyhľadávaný med. Je to typický „ostrovný“ med, pretože produkcia medu z bodliaka je možná len v oblastiach Sardínie, Sicílie a Elby. Jeho vôňa a chuť sú výrazné a dlhotrvajúce. Bodliakový med kryštalizuje spontánne niekoľko mesiacov po zbere. Je vynikajúci ako stolový med a v kombinácii so zrelými a korenistými syrmi, ktoré majú výraznú chuť a strednú zrelosť, ako napríklad syr taleggio.
-
Obdobie zberu: jún – júl
-
Oblasť zberu: Sicília
-
Vôňa: stredne intenzívna, kvetinová s nádychom žltých sedmokrások a chryzantém
-
Chuť: kvetinová až ovocná s karamelovým nádychom, mierne korenistá a pikantná
-
Farba: svetlá až tmavá jantárová v tekutom stave; svetlá béžová až tmavá béžová v kryštalizovanom stave
-
Kryštalizácia: v rovnomerných kryštálikoch
Odborníci na med Brezzo rešpektujú vlastnosti tohto daru prírody v každej fáze výrobného procesu, ktorý je prísne kontrolovaný a pripravuje sa bez tepelného spracovania. Zásahy do výrobku sú minimálne a medy z rôznych šarží sa nemiešajú, aby sa zachovala ich typickosť.
Zloženie: med z kvetov bodliaka (krajina pôvodu: Taliansko).
Výrobca Brezzo- Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Taliansko
Hmotnosť 500g
Zloženie med z kvetov bodliaka (krajina pôvodu: Taliansko).
Krajina pôvodu Taliansko
Skladujte na chladnom a suchom mieste Bez alergénov
Výživové informácie na 100 g Energetická hodnota 1420 Kj / 334 Kcal Tuky 0,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g Sacharidy 83,5 g z toho cukry 67,0 g Vláknina 0,0 g Bielkoviny 0,5 g Soľ 0,01 g