Značka
Cena
Štítok
Dostupnosť
Predajca
Druh kávy
Aké existujú druhy kávy a ako ich správne pripraviť? Pozrite sa tiež na rozdiely v hrubosti mletia alebo na rozdiely medzi Arabicou a Robustou.
Zrnková káva
- Zrnková káva sa predáva vo forme kávových zŕn, je vhodná pre tých, ktorí majú radi čerstvo namletú kávu. Zrnková káva je ideálna pre prípravu espressa.
Hrubosť mletia podľa typu prípravy kávy:
Spôsob prípravy | Hrubosť mletia |
---|---|
French press | Hrubé |
Moka kanvice | Jemné |
Džezva | Veľmi jemné |
Mletá káva
- Mletá káva je ideálna pre tých, ktorí nedisponujú mlynčekom na kávu. Vďaka nej si ľahko pripravíte espresso alebo tureckú kávu.
Instantná káva
- Instantná káva je vhodná na rýchlu a jednoduchú prípravu kávy, stačí ju len zaliať horúcou vodou.
Porciovaná káva
- Porciovaná káva sa hodí ku ľahkej a pohodlnej príprave v kávovare.
Kávové kapsule
- Kávové kapsule sú vhodné na prípravu kávy v kávovaroch na kapsule zodpovedajúceho typu. Kávovú kapsulu len vložíte do kávovaru, ktorý sa postará o zvyšok prípravy.
Na prípravu kávy slúžia espressa a kávovary.
Arabica vs. Robusta
Arabica
- Káva s vyššou kyslosťou, výraznou arómou a jemnou, ovocnou chuťou.
Káva typu Arabica sa pestuje popredne v krajinách Strednej a Južnej Ameriky. Pestovanie Arabiky je náročnejšie, jedná sa o kvalitnejšie, výberový typ kávy, treba počítať s vyššou obstarávacou cenou. Hodí sa predovšetkým pre prípravu kvalitného espressa.
Robusta
- Silná káva s horkou, zemitou chuťou a vyšším percentom kofeínu.
Káva typu Robusta pochádza prevažne z krajín Afriky a Indonézie. Všeobecne ide o kávu nižšej kvality, možno ju tak zaobstarať za výrazne nižšiu cenu. Má vyšší podiel kofeínu, je ideálny ako stimulant.
→ K dostaniu sú často zmesi Arabiky a Robusty. Tieto zmesi sa často používajú na prípravu Cappucino, Caffé Latte, alebo Machiatto.
Káva bez kofeínu
Jedná sa o kávu, z ktorej zloženia bol takmer odstránený kofeín, vhodná pre kardiakov, osoby s vysokým krvným tlakom alebo tehotné ženy.
S výberom kávy vám pomôže tiež náš sprievodca výberom Ako vybrať kávu.
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Je to zamatovo jemná káva s bohatou, mierne kyslastou chuťou. Má citrusovo – ovocnú chuť, často čokoládovú, v dochuti jemne korenistú. Praná. Stupeň praženia FC++
môžete mať 26.11 - 27.11
Je to zamatovo jemná káva s bohatou, mierne kyslastou chuťou. Má citrusovo – ovocnú chuť, často čokoládovú, v dochuti jemne korenistú. Praná. Stupeň praženia FC++
môžete mať 26.11 - 27.11
Je charakteristická mohutným, zamatovým telom, hustou orieškovo – zlatistou cremou, sladkou čokoládovou chuťou s minimálnou aciditou a jemnou horkosťou. Káva má príjemnú a dlhú dochuť. Stupeň praženia FC++.
môžete mať 26.11 - 27.11
Je charakteristická mohutným, zamatovým telom, hustou orieškovo – zlatistou cremou, sladkou čokoládovou chuťou s minimálnou aciditou a jemnou horkosťou. Káva má príjemnú a dlhú dochuť. Stupeň praženia FC++.
môžete mať 26.11 - 27.11
- kanvica na kávu aj čaj v prevedení nerez / sklo
- žiaruvzdorné sklo bez problému odolá vriacej vode
- oceľové prvky z vysoko kvalitnej nerezovej ocele 18/10
- kanvica typu Frech Press je vybavená odnímateľným filtračným piestom
- jeho stlačením dochádza k oddeleniu kávovej alebo čajovej usadenin…
môžete mať 02.12 - 04.12
- kanvica typu French Press je vybavená odnímateľným filtračným piestom
- jeho stlačením dochádza k oddeleniu kávovej alebo čajovej usadeniny az kanvice potom nalievate iba čistý nápoj
- veľmi obľúbený a moderný spôsob prípravy kávy alebo sypaného, bylinkového i ovocného čaju
- kanvička je vyroben…
môžete mať 02.12 - 04.12
- kanvica typu French Press je vybavená odnímateľným filtračným piestom
- jeho stlačením dochádza k oddeleniu kávovej alebo čajovej usadeniny az kanvice potom nalievate iba čistý nápoj
- veľmi obľúbený a moderný spôsob prípravy kávy alebo sypaného, bylinkového i ovocného čaju
- kanvička je vyroben…
môžete mať 02.12 - 04.12
- kanvica typu French Press je vybavená odnímateľným filtračným piestom
- jeho stlačením dochádza k oddeleniu kávovej alebo čajovej usadeniny az kanvice potom nalievate iba čistý nápoj
- veľmi obľúbený a moderný spôsob prípravy kávy alebo sypaného, bylinkového i ovocného čaju
- kanvička je vyroben…
môžete mať 02.12 - 04.12
- kanvica typu French Press je vybavená odnímateľným filtračným piestom
- jeho stlačením dochádza k oddeleniu kávovej alebo čajovej usadeniny az kanvice potom nalievate iba čistý nápoj
- veľmi obľúbený a moderný spôsob prípravy kávy alebo sypaného, bylinkového i ovocného čaju
- kanvička je vyroben…
môžete mať 02.12 - 04.12
- kanvica typu French Press je vybavená odnímateľným filtračným piestom
- jeho stlačením dochádza k oddeleniu kávovej alebo čajovej usadeniny az kanvice potom nalievate iba čistý nápoj
- veľmi obľúbený a moderný spôsob prípravy kávy alebo sypaného, bylinkového i ovocného čaju
- kanvička je vyroben…
môžete mať 02.12 - 04.12
- Materiál: borosilikátové sklo
- S rukoväťou
- Objem: 300 ml – dvojitá stena – odolná voči vysokým teplotám
Ochrana proti rozbitiu – Balenie: 1 ks/ bublinkové vrecko
môžete mať 02.12 - 04.12
- kanvica typu French Press je vybavená odnímateľným filtračným piestom
- jeho stlačením dochádza k oddeleniu kávovej alebo čajovej usadeniny az kanvice potom nalievate iba čistý nápoj
- veľmi obľúbený a moderný spôsob prípravy kávy alebo sypaného, bylinkového i ovocného čaju
- kanvička je vyroben…
môžete mať 02.12 - 04.12
Káva
Čo znamená výraz "Fair Trade" káva alebo aké zásady musí spĺňať kvalitná Bio káva? Na Mall.sk vám poradíme, ako vybrať tú najlepšiu kávu!
Fair Trade káva
- Káva spĺňajúca certifikáciu Fair Trade o dôstojných podmienkach pre pestovateľov.
Rain Forest Alliance káva
- Káva je vyrobená s ohľadom na ochranu životného prostredia a práva pestovateľov.
Bio káva
- Káva bola pestovaná podľa zásad ekologického poľnohospodárstva. Tie spočívajú v udržateľnosti úrodnosti pôdy, citlivom poľnohospodárstve a nepoužívaní chemických hnojív. Kladú dôraz na využívanie lokálnych zdrojov a obnoviteľných zdrojov energie.
Cibetková káva (Kopi Luwak)
- Cibetková káva pochádza z Indonézie. Šelma s názvom ovíjač škvrnitý (v miestnom jazyku Luwak) pojedá celé plody kávovníka, ale mimo dužiny všetko vylúči nestrávené. Pomocou enzýmu proteázy v žalúdku sa kávová chuť zjemní a zrná získajú vyberanú, menej horkú chuť. Cibetková káva je špecialitou a patrí medzi najdrahšie kávy na svete.
Darčekové sady kávy
- Darčekové sady kávy sú ideálne ako štýlové darčeky. Súčasťou sady je okrem kávy často aj príslušenstvo na prípravu alebo servírovanie kávy.
Mlynčeky na kávu
- Mlynčeky na kávu slúžia na mletie zrnkovej kávy, na výber sú ručné aj elektrické mlynčeky na kávu.
Vyberajte kvalitnú praženú kávu od výrobcov Lavazza, Strabucks, Café Majada, Intenso, Tchibo a mnohých ďalších.