Brezzo Šafran v stigme, 0,25 g
Popis
Šafran v stigme
Šafran je vďaka svojim mimoriadnym organoleptickým vlastnostiam ušľachtilým korením a jedinečným produktom na svete.
Získava sa z kvetu Crocus Sativus L., ktorého červené vlákna sa zbierajú ručne.
Tieto stigmy sa potom sušia a balia celé, aby sa zaručila čistota a kvalita.
Šafran, ktorý používa spoločnosť Brezzo, je výsledkom starostlivého výberu najlepšieho šafranu zo Sardínie.
Jeho rubínovočervená farba, intenzívna, ale jemná vôňa a nezameniteľná chuť z neho robia produkt výnimočnej kvality, ktorý dokáže zvýrazniť chuť rôznych jedál bez toho, aby ich prekryl.
Tipy na použitie a podávanie:
Aby ste si šafranové rizoto lepšie vychutnali, odporúča sa použiť 10 stigiem na osobu, pričom 0,25 g šafranu je dávka na rizoto pre 4 osoby (približne 400 g ryže).
Šafran by sa mal zaliať polovicou šálky horúcej vody na 4 až 8 hodín.
Čím dlhšie sa namáča, tým lepší je konečný výsledok vďaka pomalému uvoľňovaniu nezameniteľnej šafránovej chuti.
Rizoto uvarte a keď je takmer uvarené, pridajte nálev.
Zloženie: šafran v stigme 100 % (krajina pôvodu: Taliansko)
Výrobca Brezzo – Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Taliansko
Hmotnosť 0,25 g
Zloženie šafran v stigme 100%
Krajina pôvodu Taliansko
Skladovať na chladnom a suchom mieste
Bez alergénov
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1298 Kj / 310 Kcal
Tuk 5,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,6 g
Sacharidy 65,0 g
z toho cukry 45,0 g
Vláknina 3,9 g
Bielkoviny 11,0 g
Soľ 0,4 g