Brezzo Taliansky med z kopijovitých plodov, 500 g (Miele di Sulla)
Popis
Taliansky med z kopijovitých plodov (Miele di Sulla)
Napriek tomu, že kopijový med patrí medzi najkvalitnejšie medy vyrábané v Taliansku, je prekvapivo stále málo známy širokej verejnosti. Ide o med, ktorý spontánne kryštalizuje a vytvára krémovú hmotu jemných kryštálikov. Z tohto dôvodu je mimoriadne vhodný na natieranie. Chuť je svieža a jemná, s výrazným kvetinovým akcentom. Peľ kopijovitých stromov je takmer vždy prítomný v rôznom a niekedy minimálnom množstve vo všetkých medoch vyrábaných v strednom a južnom Taliansku. Naopak, nie je prítomný v medoch vyrábaných mimo Talianska. Prítomnosť tohto peľu sa používa ako ukazovateľ talianskeho pôvodu medu. Odporúča sa do syrov s nevýraznou chuťou. Vďaka svojmu jemnému tónu je výborným sladidlom do čaju, kávy a bylinkových čajov, pretože nemení ich chuť. Ideálny do koláčov a nugátov.
-
Čas zberu: máj
-
Oblasť zberu:
-
Vôňa: slabá, rastlinná, slamená, mierne kvetinová
-
Chuť: veľmi jemná, s ľahkou vôňou zelenej zeleniny, sena, čerstvých mliečnych výrobkov, nugátu.
-
Farba: slamovožltá v tekutom stave, biela až slonovinová v kryštalickom stave.
-
Kryštalizácia: krémová, kompaktná hmota so stredne jemnými kryštálmi
Odborníci na med Brezzo rešpektujú vlastnosti tohto daru prírody v každej fáze výrobného procesu, ktorý je prísne kontrolovaný a pripravuje sa bez tepelnej úpravy. Zásahy do výrobku sú minimálne a medy z rôznych šarží sa nemiešajú, aby sa zachovala ich typickosť.
Zloženie: med z kvetov kopijovníka (krajina pôvodu: Taliansko)
Výrobca Brezzo- Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Taliansko
Hmotnosť 500g
Zloženie med z kvetov kopijovníka (krajina pôvodu: Taliansko)
Krajina pôvodu Taliansko
Skladujte na chladnom a suchom mieste
Bez alergénov
Výživové informácie na 100 g Energetická hodnota 1420 Kj / 334 Kcal Tuky 0,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g Sacharidy 83,5 g z toho cukry 67,0 g Vláknina 0,0 g Bielkoviny 0,5 g Soľ 0,01 g