Brezzo Taliansky med z kvetov ďateliny, 500 g (Miele di Trifoglio)
Popis
Taliansky med z kvetov ďateliny (Miele di Trifoglio)
Ďatelinový med sa zbiera v letnom období. Najvhodnejšou oblasťou na zber tohto druhu medu je Pádska dolina. Farba medu je veľmi svetlá a pohybuje sa od takmer bielej až po slamovožltú. Zvláštnosťou ďatelinového medu je jeho veľmi jemná, neurčitá rastlinná vôňa a chuť. V ústach pôsobí sviežim dojmom a veľmi pripomína mliečne cukríky. Práve pre tieto jemné, nevtieravé vlastnosti je obľúbeným stolovým medom a je vhodný na sladenie ako náhrada cukru. Výborný ako stolový med a v kombinácii so zrelými a korenistými syrmi, ktoré majú výraznú chuť a strednú zrelosť, napr. so syrom taleggio. Čistý ďatelinový med je čoraz ťažšie získať v dôsledku rednutia lúk s jednou plodinou, a preto sa stáva pomerne vzácnym a cenným.
-
Obdobie zberu: jún – júl
-
Oblasť zberu: Piemont
-
Vôňa: neurčitá rastlinná vôňa
-
Chuť: svieža a veľmi pripomína mliečne cukríky.
-
Farba: veľmi svetlá, od takmer bielej po slamovožltú
-
Kryštalizácia: v kompaktnej hmote s jemnými kryštálmi
Odborníci na med Brezzo rešpektujú vlastnosti tohto daru prírody v každej fáze výrobného procesu, ktorý je prísne kontrolovaný a pripravuje sa bez tepelného spracovania. Zásahy do výrobku sú minimálne a medy z rôznych šarží sa nemiešajú, aby sa zachovala ich typickosť.
Zloženie: med z kvetov ďateliny (krajina pôvodu: Taliansko).
Výrobca Brezzo- Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Taliansko
Hmotnosť 500g
Zloženie med z kvetov ďateliny (krajina pôvodu: Taliansko).
Krajina pôvodu Taliansko
Skladujte na chladnom a suchom mieste Bez alergénov Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1420 Kj / 334 Kcal Tuky 0,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g Sacharidy 83,5 g z toho cukry 67,0 g Vláknina 0,0 g Bielkoviny 0,5 g Soľ 0,01 g