Mr. Moris Sardelová šťava, 100 ml (Colatura di Alici)
Popis
Sardelová šťava (Colatura di Alici)
Colatura di Alici sa objavuje v mnohých receptoch, ale používa sa najmä ako korenie na špagety a linguine alebo na dochutenie rybích či zeleninových jedál. V prípade cestovín je najlepšie pri varení vynechať soľ a nechať chuť colatura na obohatenie celého pokrmu.
Čerstvé sardely sa starostlivo očistia, striedavo sa vrství s morskou soľou a ukladajú sa do drevených nádob nazývaných terzigni.
Táto prvá fáza je zdĺhavá a musí trvať niekoľko týždňov. Potom sa z ančovičiek začne uvoľňovať tekutina, ktorá sa bez filtrovania zbiera a prelieva do špeciálnych drevených sudov.
Počas roka „rafinácie“ tekutina stúpa na povrch a filtruje sa prirodzeným spôsobom (nádoby sú pokryté čerstvými listami oregana), aby sa získal číry produkt bez stôp pevných zvyškov.
Táto šťava sa môže použiť ako náhrada soli, na ochutenie čerstvej alebo varenej zeleniny a mnohých rybích alebo mäsových jedál.
Rybárska zóna FAO: FAO 37.1.3
Metóda lovu rýb: záťahová sieť
Rýchly recept na špagety alebo linguine alla colatura di Alici
Suroviny pre 4 osoby: 4 polievkové lyžice colatura di alici, 8 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 1 plátok citrónovej kôry (alebo chilli papričky).
Na panvici osmažte nasekaný cesnak, pridajte šťavu a citrónovú kôru, potom ju vyberte. Podľa chuti dochuťte chilli a omáčku pridajte k cestovinám, ktoré ste uvarili v neosolenej vode a scedili.
Zloženie: sardely (Engraulis encrasicolus), soľ.
Skladovanie: neotvorené výrobky sa môžu skladovať mimo chladničky na chladnom a suchom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 90 dní.
Parametre
Výrobca: Mr. Moris srl – Via Pozzo Pantaleo 26/28/30, 00146 Roma (RM) – Taliansko
Hmotnosť 100 ml
Zloženie Ančovičky (Engraulis encrasicolus), soľ.
Krajina pôvodu Taliansko
Skladovanie Neotvorené výrobky sa môžu skladovať mimo chladničky na chladnom a suchom mieste, po otvorení ich uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 90 dní.
Alergény Ryby a výrobky z rýb
Spôsob lovu rýb pomocou kruhových záťahových sietí
Zóna rybolovu FAO FAO 37.1.3
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 431 Kj / 103 Kcal
Tuk 2,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 0,0 g
z toho cukry 0,0 g
Bielkoviny 21,0 g
Soľ 23,0 g