Cena
Dostupnosť
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Muškátový oriešok – „silné korenie“. Muškátový oriešok botanicky nie je orech, ale jadro ovocia podobného broskyni. Muškát má jemnú aromatickú vôňu a mierne ostrú, silne korenistú, teplú chuť.
môžete mať 29.11
Z botanického hľadiska muškátový oriešok nie je orech, ale jadro plodu podobného broskyni. Muškát má jemnú aromatickú vôňu a mierne ostrú, silne korenistú, teplú chuť.
môžete mať 29.11
Dokonca aj Indovia obdivovali nové korenie a pridávali ho do čokolády. Jeho vôňa je veľmi výrazná a anglický názov „Allspice“ naznačuje, že v sebe spája všetky chute klinčekov, škorice a muškátového orieška, ako aj kvetov.
môžete mať 29.11
Oregano – talianske kuchárske umenie by nebolo úplné bez tohto bylinného, korenistého, horkého a pikantného korenia. Stredoeurópania sa už od Talianov niečo naučili. Oregano radi používajú do zeleninových jedál alebo omáčok na cestoviny.
môžete mať 29.11
Laszlo, Janos a Piroska milujú papriku. Keď zacítite vôňu papriky, okamžite si spomeniete na Maďarsko – krajinu guláša, kuraťa na paprike a ďalších jedál, ku ktorým paprika neodmysliteľne patrí. Toto tmavočervené korenie je obľúbené aj vo zvyšku sveta a tvorí významnú súčasť mnohých kuchýň.
môžete mať 29.11
Laszlo, Janos a Piroska milujú papriku. Keď zacítite vôňu papriky, okamžite si spomeniete na Maďarsko – krajinu guláša, kuraťa na paprike a ďalších jedál, ku ktorým paprika neodmysliteľne patrí. Toto tmavočervené korenie je obľúbené aj vo zvyšku sveta a tvorí významnú súčasť mnohých kuchýň.
môžete mať 29.11
Perníkové korenie jednoducho patrí k Vianociam, ak sa stretnete s perníkom, toto korenie nikdy nebude ďaleko. Hrejivé tóny škorice a klinčekov ochutia aj koláče, ovocné chleby, zimné sorbety a perníčky.
môžete mať 29.11
Polievkové korenie dodáva čistým, zeleninovým a mäsovým polievkam všetku vôňu, ktorú si v polievke želáme, a chutí aj tým, ktorí polievky nemilujú. Chutná zmes si vás získa svojou intenzívnou vôňou a obsahuje všetko, čo potrebujete na správnu polievku.
môžete mať 29.11
Citrus sinesis – 100% čistý rastlinný esenciálny olej z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Tento nádherne voňavý pomarančový olej sa získava lisovaním za studena zo šupky pomarančových plodov. Jeho uvoľňujúce účinky môžu pomôcť pri strese každodenného života.
môžete mať 29.11
Provensálske korenie prináša na stôl tradičné Francúzsko. Klasické provensálske korenie je všestranné: je vynikajúce k jahňacine, rybám, zelenine, slaným koláčom a mnohým ďalším jedlám. Experimentovaním s provensálskym korením nemôžeme nič pokaziť, pretože sa hodí takmer ku všetkému.
môžete mať 29.11
Rasca je korenie nemecky hovoriacich krajín. V Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku sa už používa na mnoho spôsobov. Kmín je najznámejší ako korenie na chlieb. Bravčové pečienky, kapusta a kyslá kapusta tiež žijú z jej štipľavej, horkosladkej arómy.
môžete mať 29.11
Kmín – „korenie na pečenie a chlieb“ Kmín je korenie nemecky hovoriacich krajín. V Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku sa už používa na mnoho spôsobov. Rasca je najznámejšia ako korenie na chlieb. Bravčové pečienky, kapusta a kyslá kapusta tiež žijú z jej štipľavej, horkosladkej arómy.
môžete mať 29.11
Rímska rasca je najtypickejším korením indickej kuchyne a nesmie chýbať v žiadnej z mnohých známych zmesí, ako je Garam masala, kari alebo Tandoori.
môžete mať 29.11
Ak človek zacíti vôňu rozmarínu, jeho duševná cesta na dovolenku v Stredomorí sa často začne rýchlejšie, ako je mu príjemné. Bylinná vôňa a korenistá, živicová chuť rozmarínu stojí za to.
môžete mať 29.11
Ružové korenie v skutočnosti nie je príbuzné koreniu. Strom Schinus rodí ružové bobuľovité plody, ktoré majú sladkú, mierne živicovú chuť podobnú borievke. Ružové korenie sa pestuje v Peru, Brazílii a na ostrove Réunion.
môžete mať 29.11
Niet divu, že šafran je najdrahším korením na svete. Na jeden kilogram šafránu je potrebné zozbierať približne 150 000 kvetov krokusu (približne na ploche 2 000 m²). Kvety sa potom oddelia od okvetných lístkov.
môžete mať 29.11
Listy šalvie sú zamatovo hebké a jemne aromatické. Jej názov je odvodený z latinského „salvare“, čo znamená „liečiť a opatrovať“. Je ideálna na zjemnenie sýtych jedál, ako je bravčové mäso, pečená kačica alebo hus. Má mierne horkastú chuť a vôňu pripomínajúcu kadidlo.
môžete mať 29.11
To, že sa šalvia hodí k fazuli, vás neprekvapí. V skutočnosti sa hodí ku všetkým druhom strukovín, ktorým dodáva mierne pikantnú chuť. Niektorým ľuďom pripomína svojou chuťou tymián, iným mätu alebo majoránku. Výborná je so zemiakmi, kapustou a koreňovou zeleninou.
môžete mať 29.11
Škorica je niečo pre mlsné jazýčky. Jej zemito-drevitá chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótu a koláčom. Veľmi dobre ladí aj so všetkými druhmi sušeného ovocia. Veľmi dobre ladí aj so všetkými druhmi sušeného ovocia. Klasika do vareného vína a punču, ideálna na čarovné vianočné obdobie.
môžete mať 29.11
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa lúpe, suší a používa ako korenie. Jej zemitá, drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótom a koláčom. Veľmi dobre ladí aj so všetkými druhmi sušeného ovocia.
môžete mať 29.11
Škorica je kôra škoricovníka, ktorá sa lúpe, suší a používa ako korenie. Jej zemitá, drevitá a zároveň sladká chuť sa hodí k mliečnej ryži, kompótom a koláčom. Veľmi dobre ladí aj so všetkými druhmi sušeného ovocia.
môžete mať 29.11
Jedinečné a chutné. Tradične údená paprika sa postará o úžasnú vôňu a farbu. Zahaľte svoje steaky do jej jemných nuáns. Pripravte si pastu z oleja a údenej papriky, potrite ňou mäso, nechajte ho hodinu odpočívať a potom grilujte.
môžete mať 29.11
Ochutnali ste už vajcia, syr alebo ryby ochutené touto lahodnou soľou? Obyčajné jedlo sa vďaka nej zmení na neodolateľnú pochúťku so sviežim stredomorským nádychom.
môžete mať 29.11
Korenie je nekomplikované a rovnako aromatické ako samotné mäso. V tejto zmesi vás poteší kombinácia rozmarínu a sušených paradajok.
môžete mať 29.11
Sonnentor je síce u nás doma v Čejkovicích na južnej Morave, ale je dnes aktívny po celom svete. Veď u nás na Morave nerastú všetky druhy bylín, čajov a korenia po ktorých je dopyt. Preto máme partnerov a priateľov po celom svete.