Značka
Cena
Štítok
Dostupnosť
Predajca
Hmotnosť
Kakao milujú deti aj dospelí. Holandské kakao, čierne kakao alebo RAW kakao majú svoje miesto vo väčšine domácností. Ako ale vznikajú a aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi? Pozrite sa a vyberte vhodné kakao na pečenie aj na zahriatie.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokú kvalitu a pri výrobe sa alkalizuje - znižuje sa kyslosť a kakao sa ľahšie rozpúšťa. Vyznačuje sa tmavou farbou, plnou chuťou a je vhodné na pečenie.
Čierne kakao
- Čierne kakao má sýto čiernu farbu, ktorá vzniká tradičnou úpravou kakaových bôbov, a značí, že kakao nie je dofarbovanie umelým farbivom. S čiernym kakaom docielite pri pečení múčnikov alebo sušienok sýtejšieho sfarbenia ako pri použití klasického kakaa.
Prírodné kakao
- V prírodnom kakae neprebieha alkalizácia. Zachováva si tak všetky zdraviu prospešné látky, chuť aj vôňu. Má svetlo hnedú farbu a je vhodné na prípravu nápoja aj na pečenie.
RAW kakao
- RAW potraviny nie sú tepelne spracovávané pri teplote vyššej ako 42 °C. Kakao teda nepodlieha praženiu. Je zdraviu prospešné, môže povzbudzovať telo podobne ako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované ako Fair Trade je vyrábané v súlade so spravodlivými obchodnými podmienkami pre pestovateľov a výrobcov kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný na prípravu studeného aj horúceho kakaa v kombinácii s mliekom. Môže obsahovať cukor a ďalšie konzervačné látky, nejedná sa teda o čisté kakao. Ľahko sa rozpúšťa.
Uvarte si kvalitné kakao do štýlového hrnčeka alebo šálky a vychutnajte si chvíle pohody.
Horúca čokoláda - horká, mliečna alebo biela?
Horúca čokoláda je sladký nápoj s kakaovou príchuťou. Pripravuje sa v kombinácii s vodou, mliekom alebo smotanou.
- Biela horúca čokoláda - s jemnou príchuťou bielej čokolády (základné suroviny pre bielu čokoládu sú obvykle kakaové maslo, cukor a mlieko, prípadne vanilkový struk)
- Mayská horúca čokoláda - obvykle obsahuje korenie, ako je škorica, chilli a ďalšie
- Mliečna čokoláda - obsahuje mlieko v práškovej forme, čokoláda s mliekom je jemnejšia, vhodná pre deti
- Instantná horúca čokoláda - porciovaná, obsah sáčku jednoducho zalejete horúcim mliekom alebo vodou
- Horúca čokoláda s nízkym obsahom tuku - vhodná aj pri redukčnom jedálničku
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Talianska porciovaná zmes na prípravu horúcej čokolády Rumové pralinky. Balenie 10 porcií x 30g. Celková hmotnosť 300g.
môžete mať 31.07 - 01.08
Krémovo-pudingové zloženie, príjemne sladká pochúťka. Nezabudnuteľný pôžitok. Pre skutočných gurmánov.
môžete mať 01.08 - 02.08
Bio dropsy z horkej čokolády sú skvelou voľbou pre milovníkov čokolády. Dropsy sú vyrobené z kakaových bôbov v bio kvalite a obsahujú najmenej 70 % kakaovej sušiny. To zaručuje intenzívnu a bohatú chuť.
môžete mať 02.08
Bio dropsy z horkej čokolády sú skvelou voľbou pre milovníkov čokolády. Dropsy sú vyrobené z kakaových bôbov v bio kvalite a obsahujú najmenej 70 % kakaovej sušiny. To zaručuje intenzívnu a bohatú chuť.
môžete mať 02.08
Kto by nepoznal čokoládu! A z čoho sa čokoláda vyrába? Áno, kakaové bôby sa používajú nielen na výrobu obľúbenej čokolády, ale možno ich použiť aj na zdobenie dezertov, ako skvelú prísadu na dochutenie smoothies, ale zaujímavé je, že kakaové bôby sa dajú použiť aj do slaných omáčok.
môžete mať 02.08
Kto by nepoznal čokoládu! Čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré do Európy pred mnohými storočiami priviezli Španieli z Južnej Ameriky. Čo sa týka Ameriky, vedeli ste, že Mayovia v Mexiku pili nápoj z kakaových bôbov a radi si ho posypávali mletým chilli?
môžete mať 02.08
Kto by nepoznal čokoládu! Čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré do Európy pred mnohými storočiami priviezli Španieli z Južnej Ameriky. Čo sa týka Ameriky, vedeli ste, že Mayovia v Mexiku pili nápoj z kakaových bôbov a radi si ho posypávali mletým chilli?
môžete mať 02.08
Kakaovník (Theobroma cacao) je tropická rastlina, ktorá si na svoj rast vyžaduje špecifické podmienky, napríklad teplé a vlhké podnebie. Nie je prekvapením, že najväčší producenti kakaových bôbov sa nachádzajú v Afrike, najmä v krajinách ako Pobrežie Slonoviny, Ghana, Nigéria a Kamerun.
môžete mať 02.08
Kakaovník (Theobroma cacao) je tropická rastlina, ktorá si na svoj rast vyžaduje špecifické podmienky, napríklad teplé a vlhké podnebie. Nie je prekvapením, že najväčší producenti kakaových bôbov sa nachádzajú v Afrike, najmä v krajinách ako Pobrežie Slonoviny, Ghana, Nigéria a Kamerun.
môžete mať 02.08
Kto by nepoznal čokoládu! Čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré do Európy pred mnohými storočiami priviezli Španieli z Južnej Ameriky. Čo sa týka Ameriky, vedeli ste, že Mayovia v Mexiku pili nápoj z kakaových bôbov a radi si ho posypávali mletým chilli?
môžete mať 02.08
Kakaovník (Theobroma cacao) je tropická rastlina, ktorá si na svoj rast vyžaduje špecifické podmienky, napríklad teplé a vlhké podnebie. Nie je prekvapením, že najväčší producenti kakaových bôbov sa nachádzajú v Afrike, najmä v krajinách ako Pobrežie Slonoviny, Ghana, Nigéria a Kamerun.
môžete mať 02.08
Kto by nepoznal čokoládu! Čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré do Európy pred mnohými storočiami priviezli Španieli z Južnej Ameriky. Čo sa týka Ameriky, vedeli ste, že Mayovia v Mexiku pili nápoj z kakaových bôbov a radi si ho posypávali mletým chilli?
môžete mať 02.08
Kakao a horúca čokoláda
Kakao a horúca čokoláda vykúzlia úsmev na perách nielen v sychravých dňoch. Pre deti ponúkame kakaové nápoje, ktoré sú nenáročné na prípravu. Na pečenie sa hodí holandské alebo čierne kakao, s ktorým získajú múčniky intenzívnu, tmavo hnedú farbu.