Cena
Dostupnosť
Kategória
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Vráťme sa o desaťtisíc rokov späť. Vtedy naši predkovia pestovali a používali dvojzrnku. Je teda veľmi, veľmi originálna:-). V čom je dvojzrnná celozrnná múka jedinečná? Vďaka nižšiemu obsahu antinutričných látok a lepku šetrnému k telu je oveľa stráviteľnejšia ako pšeničné zrno.
Momentálne nedostupné
Balenie: 2,5 kg CZ-BIO-002 Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Momentálne nedostupné
Biela fazuľa má príjemnú maslovú štruktúru, jemnú chuť a pevný tvar. Podobne ako ostatné strukoviny je bohatým zdrojom rastlinných bielkovín a vlákniny. Obohatí vaše šaláty a nepokazí žiadnu polievku, prílohu ani rizoto.
Momentálne nedostupné
Quinoa je pseudoobilnina, ktorá sa v minulosti hojne pestovala u juhoamerických národov a v posledných rokoch zažíva návrat a renesanciu. Je prirodzene bezlepková, nutrične hodnotná vďaka vysokému obsahu bielkovín a širokému spektru amynokyselín.
Momentálne nedostupné
Sú zdravšou alternatívou cestovín z bielej pšeničnej múky. Vďaka celozrnnej múke obsahujú veľa vlákniny a zasýtia na dlhšiu dobu. Celozrnné vretená chutia výborne ako príloha, do šalátov, nákypov a studených zeleninových zmesí.
Momentálne nedostupné
Sú zdravšou alternatívou cestovín z bielej pšeničnej múky. Vďaka celozrnnej múke obsahujú veľa vlákniny a zasýtia na dlhšiu dobu. Celozrnné pšeničné vretená chutia výborne ako príloha, do šalátov, nákypov a studených zeleninových zmesí.
Momentálne nedostupné
Celozrnnú múku pre vás šetrne melieme v našom jedinečnom ekologickom mlyne. Pridajte 1/3 celozrnnej múky do svojich obľúbených receptov. Celozrnné múky majú viac živín a vlákniny ako biele múky. Na našu múku sme hrdí, pretože poznáme každý krok jej výroby.
Momentálne nedostupné
Celozrnná múka je zdravá múka vyrobená z celých zŕn. Preto má prirodzene tmavšiu farbu a obsahuje vlákninu a ďalšie cenné živiny, ktoré sa nachádzajú v šupke a klíčku zrna. Celozrnná ražná múka je vhodná na výrobu tradičného kváskového chleba a na pečenie chleba.
Momentálne nedostupné
Celozrnná múka je zdravá múka vyrobená z celých zŕn. Preto má prirodzene tmavšiu farbu a obsahuje vlákninu a ďalšie cenné živiny, ktoré sa nachádzajú v šupke a klíčku zrna.
Momentálne nedostupné
Červená šošovica je skvelým zdrojom rastlinných bielkovín a tiež vlákniny, takže zasýti a upraví trávenie. Obsahuje tiež väčšie množstvo železa a vitamínu B6. Červená šošovica sa nemusí namáčať a je hotová do 15 minút, nenadúva a je veľmi dobre stráviteľná.
Momentálne nedostupné
Neolúpaná červená šošovica je krásne hnedá a rýchlo uvarená. Pred varením je však dobré namočiť ju na 2 hodiny do vody. Na rozdiel od svojej pololúpanej sestry sa po uvarení nerozpadá, ale krásne drží tvar. Bude tak ozdobou vašich šalátov, polievok, rizota a pilafov.
Momentálne nedostupné
Podobne ako iné strukoviny je červená fazuľa zdrojom rastlinných bielkovín. Obsahuje tiež veľa vlákniny. Červená fazuľa pochádza zo Strednej Ameriky, niekedy sa označuje ako „chilli fazuľa“ a v Mexiku sa používa na prípravu tradičného pokrmu „chilli con carne“ (chilli s mäsom).
Momentálne nedostupné
Biela bio múka na sviatočné pečenie. Na bežné pečenie odporúčame používať chlebovú a celozrnnú múku PROBIO, ktoré obsahujú veľa vlákniny. Obyčajná špaldová múka je vhodná na prípravu koláčov, vianočného pečiva, vianočných zákuskov alebo na zahustenie polievok a omáčok.
Momentálne nedostupné
Len hnedá – superpotravina z našich polí. Obsahuje cenné mastné kyseliny, rozpustnú a erozpustnú vlákninu, ktorá podporuje správnu funkciu a čistenie čriev. Ak chcete čo najviac využiť výhody ľanu, jedzte ho bez varenia.
Momentálne nedostupné
Z hrubo mletej celozrnnej múky sú vynikajúce knedle. Do klasických knedlí pridávame celozrnnú hrubozrnnú špaldovú múku. Vďaka nemu sú o niečo tmavšie, pevnejšie a vydržia dlhšie plné. Máme ho radi aj v polievkových knedličkách, čučoriedkových knedlíkoch, ako halušky, zemiakové šišky alebo placky.
Momentálne nedostupné
Pramati všetkej pšenice… Jednozrnka je najstarším domestikovaným druhom pšenice, ktorú ľudia pestovali už v mladšej dobe kamennej. Nikdy nebola šľachtená, a tak si zachovala svoje zloženie vhodné pre človeka.
Momentálne nedostupné
Ovsené vločky sú jednou z najobľúbenejších potravín športovcov a odborníkov na výživu. A niet divu – vďaka svojim výnimočným vlastnostiam je dokonalým zdrojom energie a živín.
Momentálne nedostupné
Červená pšenica je jednou z pôvodných obilnín. Jej červené až hnedasté sfarbenie je spôsobené prirodzeným obsahom flavonoidov (katechín a tanín) a antokyánov. Antokyanín je prírodné farbivo, významný antioxidant s pozitívnymi účinkami na ľudské zdravie.
Momentálne nedostupné
Fazuľa mungo je malá zelená fazuľa s výraznou arómou a množstvom živín. Môžete si ich vychutnať v šaláte, polievke alebo ich pridať do mäsových a zeleninových jedál.Najčastejšie sa konzumujú naklíčené. Ako klíčiť? Fazuľu dôkladne prepláchnite a namočte ju na noc do misky.
Momentálne nedostupné
Ovos je jednou z najznámejších a zároveň jedna z nutrične najhodnotnejších obilnín. Medzi jeho skvelé vlastnosti patrí zahŕňa vysoký obsah rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, vyšší obsah bielkoviny, sacharidy z ovsa sa pomaly vstrebávajú, a tak zasýtia na dlhú dobu
na dlhý čas.
Momentálne nedostupné
Pohánka je plodina, ktorá je na českom stole už od stredoveku. Je nutrične bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bielkovín, rutínu (flavonoid), vitamínov skupiny B a minerálov.
Momentálne nedostupné
Pšeničná múka na chlieb – skvelý partner pre vaše domáce pečenie. Chlebová pšeničná múka dodá vášmu pečivu tmavšiu farbu, pevnejšiu štruktúru a množstvo živín. Nesklame vás ani pri domácom pečení chleba, rožkov, pizze alebo žemlí. Vychutnajte si plnšiu chuť, viac vlákniny a dlhšie sa zasýtite.
Momentálne nedostupné
Žito je jednou z najobľúbenejších obilnín v Českej republike. Žito je predovšetkým bohatým zdrojom vlákniny a jeho pekárske vlastnosti sú legendárne – kto by nepoznal ražný kvások a kysnutý chlieb.
Momentálne nedostupné
Chlebová múka obsahuje časť obalu zrna a klíčky. Na chlebovú múku vyberáme zrná s najlepšou kvalitou na pečenie. Počas procesu mletia zachovávame časť obalu zrna a klíčkov, preto chlebové múky PROBIO obsahujú viac vlákniny a cenných živín ako biele múky. Dlhšie vás zasýtia.
Momentálne nedostupné